Шпигуни вперше показали тестовий «мул» Audi Q9

Шпигуни вперше показали тестовий «мул» Audi Q9

19 березня 2024
0

Компанія Audi почала тестувати на дорогах загального користування свій новий позашляховик Audi Q9. Фотошпигуни вже встигли сфотографувати його.

Якщо бути точнішим, то тестують не серійну модель і навіть не прототип позашляховика Audi Q9, а його так званий тестовий «мул» в кузові Q7. Тому на форму кузова увагу можна не звертати. Вона все одно зміниться. Німецький автогігант зараз тестує технічну частину свого нового флагманського позашляховика.

Про те, що Audi планує розробити та випустити на ринок великий позашляховик із трьома рядами сидінь, стало відомо кілька років тому. У модельній лінійці Audi зараз вже є один великий позашляховик із трьома рядами сидінь - Q7. Він конкурує з BMW X5 та Mercedes GLE. Але в модельних лінійках BMW і Mercedes є більші позашляховики X7 і GLS. Саме з ними і має конкурувати Audi Q9.

Колісна база тестового «мула» Q9 порівняно з Audi Q7 поточного покоління збільшена приблизно на 100-150 мм. Це означає, що його довжина складатиме приблизно від 3100 до 3150 мм. Така сама довжина і у BMW X7.

Салон Audi Q9 буде дуже просторим. Таким же великим буде багажник. У салоні будуть використані матеріали найвищої якості. Також буде великий набір обладнання. І, звичайно, до послуг водія та пасажирів будуть передові технології, у тому числі комунікації, а також допомога водію та активна безпека. Загалом салон буде люксовим. Інакше Audi Q9 не зможе конкурувати з BMW X7 та Mercedes GLS.

Що ж до лінійки двигунів позашляховика Q9, то про це поки що говорити занадто рано. Інформації про це ще немає. Єдине, що ми знаємо, то це те, що Q9 стане однією з останніх моделей компанії Audi з двигунами внутрішнього згоряння.

Ймовірно, буде версія з гібридною силовою установкою та, можливо, з електричною силовою установкою.

Коли флагманський позашляховик Audi Q9 з'явиться у продажу? Офіційно про це ще нічого не повідомлялося. Він ще на ранній стадії розробки. Швидше за все, його серійне виробництво розпочнеться у 2027 році. А перед цим у 2026 році розпочнеться продаж Audi Q7 нового покоління.

Джерело: Today.ua
Фото: Motor.es

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація