Суд визнав банкрутом білоруського підрядника «Великого будівництва»

Суд визнав банкрутом білоруського підрядника «Великого будівництва»

18 березня 2024
0

Господарський суд Києва минулого тижня визнав банкрутом ТОВ «Спільне українсько-білоруське підприємство «Белавтодор-Україна»». Про це повідомляється на сайті Верховного суду.

Компанію створила у 2016 році група білоруських облавтодорів разом з торговельним підприємством «Білзарубіжторг» і українським бізнесменом Геннадієм Частяковим, який недавно загинув від вибуху подарованої гранати.

Протягом 2020-2021 років, йдеться у судових матеріалах, будівельно-монтажні трести, що входять до складу Белавтодор-Україна, виконували підряди Служб автомобільних доріг у Київській, Рівненській, Житомирській областях на загальну суму 700 млн гривень.

У лютому 2022 року, перед самим початком збройної агресії Російської Федерації проти України, білоруські дорожні компанії вивезли частину будівельної техніки та співробітників - громадян Білорусі за межі України, а грошові активи вивели за кордон.

Після цього Україна фактично конфіскувала три асфальтобетонні заводи у Києві та Житомирській області, якими користувався Белавтодор-Україна, та передала в АРМА. Їх визнали речовими доказами у кримінальному провадженні та заарештували.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація