Українські лісівники отримали нові мотоцикли

Українські лісівники отримали нові мотоцикли

25 березня 2024
0

У рамках інвестиційної програми ДП «Ліси України» філії Сумщини та Чернігівщини отримали 8 нових мотоциклів Yamaha. Мотоцикли будуть використовуватись для патрулювання лісових масивів.

Транспортні засоби призначені для працівників лісової охорони, головним завданням яких є здійснення патрулювання лісових масивів для оперативного реагування на пожежі, виявлення фактів браконьєрства, незаконних рубок та інших лісопорушень.

5 мотоциклів ДП «Ліси України» передали у користування філії «Чернігівське лісове господарство», ще 3 - філії «Краснопільське лісове господарство». Передані мотоцикли - це моделі Yamaha YBR125 з двигуном обсягом 125 куб см.

Лісівники з власного досвіду знають, що мотоцикл, як ефективний засіб для патрулювання лісів, має свої переваги:

Мобільність

Мотоцикли мобільні за рахунок малих габаритів та швидкі. Вони більш маневрені й прохідні в умовах лісового бездоріжжя.

Доступність

З точки зору вартості та обслуговування, вони є більш доступними за інші транспортні засоби. Це особливо важливо зараз, у воєнний час.

Раніше для патрулювання переважно використовували легкові автомобілі, майже півсотні з яких лісівники Сумщини та Чернігівщини на початку повномасштабної передали на потреби захисників. У зв'язку з цим виник дефіцит транспорту для патрулювання і мотоцикли стали чудовою альтернативою автомобілям, які зараз допомагають боронити нашу державу.

Екологічність

Закуплені ДП «Ліси України» мотоцикли, у порівнянні з іншими видами транспорту, споживають набагато менше палива. По-перше, це знову ж економія коштів, а по-друге, це дозволяє зменшити вплив на довкілля, яке і без того забруднене внаслідок військових дій.

Зазначимо, що для придбання нової техніки ніяким чином не залучається державний бюджет. Усе купується виключно за зароблені ДП «Ліси України» кошти. Інвестуючи в розвиток, підприємство водночас продовжує регулярно передавати техніку Збройним силам України.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація