1842-сильний Hennessey Venom F5 отримає версію без даху

1842-сильний Hennessey Venom F5 отримає версію без даху

09 травня 2022
0

Ательє Hennessey Performance та його відділення спеціальних проектів Hennessey Special Vehicles анонсували відкриту версію гіперкара Venom F5. «Двохдверка» Venom F5 Roadster дебютує 9 серпня цього року, а потім її привезуть на захід The Quail, A Motorsports Gathering, що проходить у рамках автомобільного тижня у Монтереї. Як і купе, родстер буде оснащений «твінтурбовісімкою» 6.6 з віддачею 1842 кінські сили і 1617 Нм моменту.

Своєю назвою Hennessey Venom F5 зобов'язаний шкалі Фудзити, або F-шкалі, за якою оцінюють силу смерчів. Торнадо категорії F5 найпотужніші. У них швидкість вітру досягає 419-512 кілометрів на годину, і за цим показником Venom точно відповідає імені. Гіперкар вже розганявся до 437 кілометрів на годину, але теоретично його «максималка» становить 534 кілометри на годину.

Секрет такої динаміки криється у двигуні. «Твінтурбовісімка» 6.6 Fury має чавунний блок, клапани з титану та жароміцного «інконеля» та випускну магістраль з керамічним напиленням Cerakote. Віддача - 1842 кінські сили і 1617 Нм моменту. Понад 83 відсотки тяги доступні після двох тисяч обертів, а відсіка встановлена на позначці 8500. Коробка - семиступінчастий «робот» CIMA з одним зчепленням.

У такій конфігурації купе розмінює першу «сотню» за 2,6 секунди, за 4,7 машина досягне позначки 200 кілометрів на годину, за 8,4 - 300, за 15,5 - 400. У гіперкара незалежна підвіска на подвійних поперечних важелях регульованими амортизаторами Penske. Гальма - вуглеродокерамічні. Їздових режимів п'ять: Sport, Track, Drag, Wet та екстремальний F5 (його розблокують лише після проходження спеціальних курсів).

У найближче десятиліття Hennessey обіцяє випустити ще три моделі. Першою стане Project Deep Space (проект Глибокий космос) - шестиколісний електричний гіпер гранд-турер вартістю три мільйони доларів. Він отримає три осі, шість електромоторів та чотири посадочні місця, встановлені за схемою 1+2+1. Йому ж Hennessey обіцяє найшвидший розгін із місця до 322 кілометрів на годину.

Джерело: Hennessey Special Vehicles

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація