Acura показала гіперкар для чемпіонату IMSA

Acura показала гіперкар для чемпіонату IMSA

25 липня 2022
0

Бренд Acura, що належить корпорації Honda Motor, показав гіперкар, підготовлений відповідно до вимог технічного регламенту LMDh (Le Mans Daytona Hybrid). Раніше свої спортпрототипи, для участі в змаганнях гіперкарів Ле-Мана в класі гіперкарів чемпіонату світу з перегонів на витривалість FIA, показали BMW, Cadillac і Porsche. Надалі очікується презентація аналогічних автомобілів Ferrari і Lamborghini. З 2023 року вони братимуть участь у північноамериканському чемпіонаті IMSA SportsCar Championship у класі GTP.

Acura ARX-06 став продовженням серії гоночних спортпрототипів, розробка яких почалася в 1991 року. Нинішня модель - шосте покоління спортивних гіперкарів марки.

Зовнішність боліда розробили дизайнери студії дизайну Acura в Лос-Анджелесі. За технічну сторону відповідали інженери гоночного підрозділу Acura Motorsports і Honda Racing в США. Також у розробці прототипу брали участь фахівці французької компанії Oreca. Зокрема, французи надали своє шасі.

Технічні характеристики Acura ARX-06 поки що не розкриваються. Водночас у компанії повідомили про успішне завершення перших їздових випробувань. Заїзди проходили на гоночній трасі «Поль Рікар». Першими випробувати автомобіль у справі довелося інженеру Honda Performance Development Метту Макмеррі і гонщику Wayne Taylor Racing Рікі Тейлору.

Гоночний дебют Acura ARX-06 відбудеться в 2023 році, в десятому сезоні IMSA SportsCar Championship. Гіперкар отримають команди Wayne Taylor Racing і Meyer Shank Racing, що представляють японську марку в північноамериканському чемпіонаті.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація