Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

01 грудня 2022
1

Компанії Renault та Airbus підписали угоду про спільне проведення досліджень в галузі електричних технологій та позначили низку ключових блоків цієї роботи. Водночас партнери опікуватимуться оптимізацією систем управління енергоспоживанням та пошуком шляхів зниження ваги батарей. Кооперація допоможе Renault реалізувати стратегічний план розвитку, а Airbus отримав все необхідне створення гібридного літака.

Стратегічний план групи Renault під назвою Renaulution передбачає оновлення продуктових лінійок та випуск як мінімум семи повністю електричних моделей. Паралельно компанія вирішуватиме пов'язані з цим технологічні завдання, а допоможе їй Airbus. Сьогодні партнери підписали угоду про спільне проведення досліджень та окреслили низку ключових напрямків роботи.

Мета кооперації - вдосконалення батарейних та електричних технологій. Акцент буде зроблено на оптимізацію систем керування енергоспоживанням, зниження ваги акумуляторів, а також пошук шляхів переходу від літій-іонних джерел струму до твердотільних. За прогнозами, до початку наступного десятиліття вони дозволять вдвічі підвищити щільність зберігання енергії та дозволять створити по-справжньому «дальнобійні» електрокари.

У цьому полягає зиск Renault. А Airbus, у свою чергу, розділить витрати на розробку технологій для майбутнього гібридного літака, про роботу над яким було оголошено в лютому 2021 року. Щось стане у нагоді і для літаків на водні. Саме сьогодні Airbus показала прототип двигуна на паливних елементах, натурні тести якого розпочнуться в середині цього десятиліття. Якщо його цілі параметри будуть досягнуті, то 100-місний лайнер зможе пролітати з нульовими викидами до 1000 морських миль (1852 км).

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Andriy86  

Симбіоз таких двух техногігантів неодмінно принесе цьому світу проривну технологію.

+1-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація