Акумуляторний завод Ford у Мічигані буде меншим, ніж планувалося

Акумуляторний завод Ford у Мічигані буде меншим, ніж планувалося

25 листопада 2023
0

Ford вирішив скоротити виробничу потужність ще недобудованого заводу з виробництва літій-залізо-фосфатних акумуляторних блоків для електромобілів у Маршалі, штат Мічиган. Як повідомили в компанії, виробнича потужність майданчика складе 20 ГВт.год на рік замість 35 ГВт.год, що планувалися. Також із 2500 до 1700 одиниць зменшать кількість робочих місць.

Завод із виробництва батарей планують запустити у 2026 році. У Ford розраховували, що власне виробництво акумуляторів дозволить компанії наростити складання електромобілів. Але попит на них виявився не таким високим, як очікувалося. Це й стало причиною коригування планів щодо BlueOval Battery Park у Мічигані.

Цьому рішенню передувала зупинка будівництва заводу у вересні. Як заявив представник Ford, на той час компанія ще не ухвалила остаточного рішення щодо інвестицій у майданчик.

Зупинка знадобилася Ford, щоби переконатися у «здатності конкурентоспроможно керувати заводом». При ухваленні рішення враховували очікуваний попит на електромобілі та їх доступність, а також виробничі та бізнес-плани компанії.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація