Alfa Romeo готує флагманський електрокросовер

Alfa Romeo готує флагманський електрокросовер

06 листопада 2023
0

Alfa Romeo планує доповнити свою лінійку повністю електричним конкурентом Porsche Cayenne, BMW iX та нового спортивного кросовера Alpine. Новий флагман бренду вийде на ринок у 2027 році. Зі слів генерального директора Alfa Romeo Жана-Філіппа Імпарато, він «їздитиме нижче, ніж звичайні кросовери». Це дозволить забезпечити моделі максимальні запас ходу та аеродинамічну ефективність.

За попередніми даними, габаритами він перевершить повністю електричний Stelvio наступного покоління. Цільовими ринками моделі визначені Північна Америка та Китай. В основу безіменного флагмана ляже платформа STLA Large альянсу Stellantis. Ця архітектура дозволяє встановлювати до трьох електродвигунів. Потужність такої силової установки може вимірюватись чотиризначним числом. Як підкреслив Імпарато, основну увагу, як і у всіх Alfa Romeo, приділять виключно досвіду водіння.

З практичного боку 800-вольтова архітектура дозволить поповнювати батарею від швидкісних терміналів. Очікується, що час зарядки від 10 до 80% ємності складе 30 хвилин, а запас ходу - близько 805 км.

Також майбутньому кросоверу Alfa Romeo обіцяно передовий технологічний пакет Stellantis - STLA Brain. Імовірно, до нього увійдуть системи автономного управління, що забезпечують водіння «без рук», просунута інформаційно-розважальна система та цифрові можливості, здатні конкурувати з Tesla.

Окрім нового флагмана, Alfa Romeo планує ще кілька «зелених» моделей. Серед них новий субкомпактний кросовер та наступник компактного хетчбека Guilietta.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація