Alfa Romeo планує великий електромобіль

Alfa Romeo планує великий електромобіль

25 серпня 2022
0

В інтерв'ю Auto Express глава Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато розкрив плани щодо випуску нової моделі - великого електричного седана, назва якого поки що невідома. Незважаючи на зростаючий сегмент кросоверів і позашляховиків, італійський автовиробник робить ставку саме на седан, причому він позиціонуватиметься як спортивна модель преміум-класу і стане флагманом модельної лінійки марки.

«Ми збережемо ДНК Alfa Romeo і заново винайдемо «спортивність» для 21 століття», - заявив журналістам Імпарато.

Alfa Romeo, що належить Stellantis, має намір посилити свої позиції на ринку США. Для цього в Штатах буде розроблено новий преміальний седан з електричною силовою установкою, який стане глобальним і продаватиметься не лише на американському ринку, а й у Європі. У найближчому майбутньому італійська марка розраховує стати глобальним преміальним брендом у портфелі Stellantis.

Великий седан доведеться почекати: новинка з'явиться у дилерів не раніше 2027 року. Загалом у найближчі п'ять років Alfa Romeo розраховує вивести п'ять нових моделей. Серед них буде електричний кросовер, який покажуть у 2024 році, - він займе нішу нижче Tonale і Stelvio. Також буде випущено електричну Giulia нового покоління. Очікується і автомобіль із традиційним ДВС - йому пророкують 2,9 літровий бітурбомотор V6 від «зарядженого» Stelvio Quadrifoglio.

Поки ж справи у Alfa Romeo у США йдуть непогано: у «ковидному» 2020 році компанія реалізувала понад 18,5 тисяч автомобілів, що на 1,6 відсотка більше, ніж роком раніше. 2021 року було продано 18,2 тисяч машин, а за перший квартал 2022-го - майже 3,3 тисячі.

Джерело: AutoExpress

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація