Alfa Romeo працює над компактним кросовером

Alfa Romeo працює над компактним кросовером

14 травня 2023
0

Поки ентузіасти чекають на довгоочікуваний суперкар, який має з'явитися на світ наприкінці цього року, маркетологи більше хвилюються за невеликий кросовер. Модель B-SUV сегменту, яка раніше називалася «Brennero», отримає інше ім'я, коли надійде в продаж у 2024 році.

Подробиці нещодавно стали відомі від генерального директора Alfa Romeo Automobiles S.p.A., Жан-Філіпа Імпарато, який сказав, що остаточне рішення буде прийнято до червня, а презентація запланована на вересень.

Тоді можливо відродять старе прізвисько, можливо, MiTo, яке носив з 2008 по 2018 рік міський хетчбек. Однак Alfa Romeo дала зрозуміти, що духовний спадкоємець буде більш практичним завдяки заднім дверям, адже буде механічно спорідненим з Jeep Avenger, п'ятидверним кросовером. Модель, яка буде меншою за Tonale також матиме глибокі зв'язки з Dodge Hornet і майбутньою заміною Fiat 500X, ще не підтвердженою 600-ю моделлю.

Зовнішність майбутньої моделі не відкрита, про неї можна лише здогадуватись та фантазувати за допомогою рендерів. Кросовер, ймовірно, матиме довжину трохи більше чотирьох метрів, як і Avenger з його довжиною 4084 міліметри. Для порівняння, довжина Tonale становить 4530 мм. Бренд Stellantis не збиратиме модель у себе вдома, в Італії, виробництво відбуватиметься в Польщі на заводі в Тихи, де збирають Avenger, там же, як очікується, відродиться Fiat 600.

Новий кросовер увійде в історію як найперший електромобіль Alfa, але, як і у випадку з Avenger, має з'явитися і гібридна версія. Він буде побудований на тій же платформі CMP / eCMP, що і Peugeot 2008 / E-2008 та Opel Mokka / Mokka-e, і це лише деякі з них. Суто електрична модель буде передньопривідною, хоча Jeep показав концепт Avenger з повним приводом від пари електродвигунів. Варіант Alfa повинен бути найспортивнішим з усіх аналогів.

Джерело: Auto-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація