Alfa Romeo прощається з «Формулою-1»

Alfa Romeo прощається з «Формулою-1»

25 листопада 2023
0

Цьогорічний сезон «Формули-1» стане останнім для Alfa Romeo. Титульний спонсор команди Sauber Group попрощається з Чемпіонатом у ці вихідні на Гран-прі Абу-Дабі. Співпраця між ними тривала протягом шести років.

Титульним спонсором шведської команди італійська марка стала у 2017 році. За ці роки за Sauber Group виступали такі гонщики, як Шарль Леклерк, Маркус Ерікссон, Антоніо Джовінацці, Чжоу Гуанью, Валттері Боттас та Кімі Райкконен. З цієї нагоди автомобіль команди на Гран-прі Абу-Дабі прикрасять номером «6» та написом «Alfa Romeo nei nostri cuori» («Альфа Ромео, завжди в наших серцях»). Таким чином, команда вирішила відзначити роки партнерства з Alfa Romeo.

Починаючи з сезону 2026 року Sauber Group стане заводською «формульною» командою Audi. У 2024 та 2025 роках команда не використовуватиме бренд німецького автовиробника. Хто буде її титульним спонсором у ці роки, обіцяють оголосити 10 грудня. Це станеться після того, як FIA опублікує список учасників Формули-1 на сезон 2024 року.

За деякими даними, Alfa Romeo також шукає іншу команду. Імовірним кандидатом називають американську Haas F1 Team, в основному, через використання силових агрегатів Ferrari.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація