Alfa Romeo випустить лімітований ретро-суперкар

Alfa Romeo випустить лімітований ретро-суперкар

25 вересня 2023
0

Alfa Romeo готує новий електричний суперкар у стилі ретро. Влітку 2023 Alfa Romeo показала модель 33 Stradale - лімітований суперкар, створений в ретро-стилістиці, італійським автовиробником позиціонується як останній в історії бренду новий автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння. І незважаючи на те, що версія з електромотором у покупців Alfa Romeo 33 Stradale попитом не користується, звертати з наміченого курсу компанія не має наміру. Тираж нового суперкара буде обмежений і не перевищить 50 екземплярів.

В інтерв'ю виданню Autocar керівник стратегічних проектів Alfa Romeo Кріштіану Фіоріо підтвердив, що італійський автовиробник запропонував своїм клієнтам широку гаму моделей 1960-1970-х років, з яких можна обрати кандидатів на відродження в наші дні. Заявлено, що чотири автомобілі одержали максимальну кількість голосів від потенційних покупців.

Очікується, що джерелом натхнення для нового суперкара можуть стати Alfa Romeo Giulietta SZ 1960, Alfa Romeo Giulia TZ 1963, Alfa Romeo Montreal 1970 і концепт-кар Alfa Romeo Carabo 1968 року. За словами Фіоріо, йдеться про культові моделі минулого, причому вони не обов'язково повинні бути серійними - сучасний суперкар може бути побудований і за мотивами концепт-кара.

«Перша машина виявилася справді добрим досвідом і для нас, для Alfisti, і для наших клієнтів. І ми зрозуміли, що хочемо продовжувати цю історію. У покупців 33 Stradale і тих, хто не встиг купити суперкар, ми запитали: «Можливо ви будете власниками наступної моделі. Яку машину ви хотіли б бачити?», - заявив головний дизайнер Alfa Romeo Алехандро Месонеро-Романос.

В Alfa Romeo зазначили, що подібні проекти для компанії не є джерелом заробітку, а слугують можливістю підвищити цінність бренду в очах клієнтів.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація