Американців позбавили супергібриду Mercedes-AMG One

Американців позбавили супергібриду Mercedes-AMG One

07 червня 2022
0

Mercedes-AMG позбавив американців супергібриду One. Портал CarScoops.com дізнався, що флагманський суперкар з Аффальтербаха не з'явиться в Північній Америці, оскільки дотримання дорожніх стандартів США значно погіршить характеристики унікального силового агрегату родом з Формули-1. По суті, в Mercedes-AMG дали зрозуміти - було прийнято стратегічне рішення обмежити продаж супергібриду європейським континентом.

У Mercedes-AMG витратили багато часу та сил, щоб адаптувати супергібрид One до стандартів Євросоюзу. Досить сказати, що з моменту анонсу до презентації серійної версії минуло майже п'ять років, а терміни постачання перенесли з 2019 до 2022 року.

Схоже, адаптацію новинки під американські правила в Mercedes-AMG вважали недоцільною, адже проблем із реалізацією немає - заявок вчетверо більше, ніж запланований тираж (275 екземплярів). У результаті німецький автовиробник  повернув гроші покупцям із Північної Америки.

Портал CarScoops.com вважає, що деякі бажаючі таки зможуть привезти AMG One до США. Справа в тому, що американським законодавством передбачені винятки - якщо щорічний пробіг не перевищує 2500 миль (близько 4000 кілометрів), то до Північної Америки можна ввозити автомобілі, які не відповідають місцевим дорожнім стандартам.

Втім, скористатися лазівками в американському законодавстві, напевно, зможуть лише обрані покупці, а більшість Mercedes-AMG One буде експлуатуватися в Європі.

Схоже в Аффальтербаху вважають, що європейська версія дозволяє розкрити унікальний характер «формульної» силової установки, хоча порівняно з концептом споряджена маса збільшилася майже на чотири центнери, а час розгону з місця до 200 кілометрів на годину зріс більш ніж на секунду.

Джерело: CarScoops.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація