Американський стартап показав автономного робота для зарядки електромобілів

Американський стартап показав автономного робота для зарядки електромобілів

10 травня 2023
0

Зі збільшенням кількості електромобілів на дорогах збільшується й потреба в доступних для зарядки паркувальних місцях. Замість того, щоб створювати більше місць, де електромобілі можуть зарядитись, до них можна відправляти зарядних роботів Autev. Вони самі приїдуть до водія та зарядять його машину. Autev робить будь-яке місце для паркування зручним для електромобілів.

Робот Autev, розроблений однойменним стартапом із Сіетла - це велика батарея на колесах. Він автономно дістається електромобіля користувача, коли той викликає його через додаток. Робот можна розташувати на будь-якій парковці або в гаражі.

Як тільки робот прибуває, користувач підключає зарядний кабель до зарядного порту автомобіля, а потім може залишити його. Після закінчення зарядки необхідно від'єднати кабель робота, дозволяючи йому повернутися до своєї зарядної станції в гаражі. Якщо користувач повертається раніше і хоче поїхати до повного завершення зарядки, він може або зменшити бажану потужність зарядки через програму або вручну відключити кабель робота.

Генеральний директор та співзасновник Autev Осама Алсаллум каже, що робот підтримує технологію швидкої зарядки DCFC і здатний зарядити до шести автомобілів, перш ніж йому знадобиться перезарядка.

Автономний зарядний робот може бути корисним у районах, де зарядна інфраструктура недоступна або її складно встановити, що зробить електромобілі доступнішими для широкого кола споживачів.

Парки роботів мають бути комерційно доступні операторам паркувань вже до першого кварталу наступного року. Оператори платитимуть стартапу щомісячну плату за оренду робота і отримуватимуть дохід як від платежів користувача за цей сервіс, так і від реклами на роботах.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація