Американці не довіряють технологіям автономного водіння

Американці не довіряють технологіям автономного водіння

14 березня 2024
0

Результати онлайн-опитування показали, що водії у США не довіряють безпілотним автомобілям та системам, що забезпечують автономне водіння (наприклад - FSD від Tesla).

Результати дослідження були майже ідентичні з показниками 2023 року, проте частка людей, що не довіряють технології значно збільшилась й вона значно більша за категорію людей, що задоволені безпілотними автівками.

66% опитуваних відповіли що бояться розвитку цих технологій та не довіряють їм, 25% людей байдужі до них і лише 9% з загальної частки опитуваних довіряють їм та вважають ці системи корисними й майбутнім автоіндустрії.

Порівняно з 2022 роком, результати дослідження значно змінилися. Автори опитування пояснюють це більшою часткою ДТП та інцидентів спричинених або за участі автомобілів, обладнаних системою автономного водіння.

Цікаво, що за результатами опитування також з'ясувалось, що велика частка водіїв, яка не довіряє технологіям та системам безпілотного водіння, у повсякденному житті користується функціями безпеки, які є побічними продуктами розвитку автономного водіння.

Мова йде про: автоматичне екстрене гальмування заднім ходом (використовують 65% опитуваних), автоматичне екстрене гальмування (63%) або систему підтримки смуги руху та адаптивний круїз-контроль (62%).

Також виявилось, що деякі водії мають хибне уявлення про роботу цих систем - четверо з 10 опитаних водіїв були впевнені, що вони можуть купити автомобіль, який їздить сам, поки вони сплять.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autoblog

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація