Американці знущаються з безпілотних таксі

Американці знущаються з безпілотних таксі

13 травня 2024
6

Джейсон Карр вирішив перевірити роботаксі й поділився експериментом у свому Instagram. Він вдягнув футболку з зображенням знака «стоп» й став на краю дороги, аби перевірити, як поводитиме себе безпілотний автомобіль.

Як виявилось, система авто прийняла зображення на футболці за реальний знак й виконала зупинку. Автономний Jaguar I-Pace стояв допоки Джейсон не закрив зображення, або не відійшов в бік від дороги.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jason Carr (@jasonbcarr)

Однак, користувачі в мережі залишили коментарі, що автомобіль зупинився, адже виявив пішохода (тобто самого Джейсона) на дорозі. Через це автор вирішив провести ще один тест. Він обрав 4 різні локації й стояв на пішохідній доріжці в різний час доби.

Результат виявився вражаючим. В трьох з чотирьох випадків Jaguar здійснив зупинку. Це доводить, що автомобіль дійсно реагує на зображення знака і його дуже легко обдурити. Проте, це гарний приклад того, наскільки відкалібровані системи автономного водіння.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jason Carr (@jasonbcarr)

Як стверджують автовиробники, системи автономного водіння – це майбутнє світової автоіндустрії, однак головне завдання. Зробити їх максимально безпечними. Наразі невідомо, яким чином система автомобіля зреагує на інший знак, наприклад, на обмеження максимальної швидкості. Про це навіть почали жартувати користувачі в мережі.

Деякі з них написали, аби автор вдягнув футболку з зображенням знака, що дозволяє рухатись зі швидкістю 110 миль/год. Ймовірно, автономна система Waymo ніяк би не зреагувала, адже усі авто їздять зі швидкістю дозволеною в місті, проте, це лише припущення й достеменно невідомо, як саме автомобіль вчинив би у такій ситуації.

Джерело: 24tv.ua
Фото: CarExpert

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Andriy86  

Коли з'являється безпілотні вантажівки, їх там почнуть спалювати. А це поки що так, забавки.

-6ВІДПОВІСТИ  
RaMoNVicious  

Andriy86, Який сенс?

ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

RaMoNVicious, ну типа того що водії вантажівок залишаться без роботи.

+3ВІДПОВІСТИ  
Oleggio  

чому воно не продовжило рух після виконання вимоги знаку (нехай і не на перехресті)?

+2ВІДПОВІСТИ  
OmarH  

Oleggio, тому що це інформаційна качка для дітей. Для того, щоб воно зупинилося на довго, там повинен бути намальований знак цегла або рух заборонено. Тупі американці навіть публіку ніпати не можуть.))

+1ВІДПОВІСТИ  
pan_pan  

Дорожні знаки є стаціонарно розміщеними об'єктами і всі заздалегідь запрограмовані в навігатор авто, яким він прокладає необхідний маршрут, з урахуванням цих знаків. Інакше воно постійно впиралося б у знак "тупик" або "проїзд заборонено". Авто не реагує на знаки, що раптово з'явилися, тому що воно на це не запрограмоване. Те, що ми бачимо, це автомобіль бачить пішохода і пропускає його, а те, що у нього там намальовано йому байдуже.

+3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація