Apple згорне розробку електрокара, над яким працювала 10 років

Apple згорне розробку електрокара, над яким працювала 10 років

28 лютого 2024
0

Компанія Apple оголосила, що згортатиме розробку електроавтомобіля, яка тривала 10 років. Майже 2 тисячі працівників, що займалися його створенням, переведуть у підрозділ штучного інтелекту. Про це пише Bloomberg, покликаючись на джерела в компанії.

Зазначається, що співробітників автомобільної команди Special Projects Group (SPG) переведуть до підрозділу штучного інтелекту під керівництвом, де вони зосередяться на проєктах генеративного штучного інтелекту, які стають усе більш ключовим пріоритетом для компанії.

Bloomberg пише, що частину працівників усе-таки звільнять, проте невідомо, як багато таких людей буде.

Apple почала працювати над автомобілем у 2014 році. За задумами компанії, вони мали створити автономний електромобіль із салоном, схожим на лімузин, і голосовою навігацією.

Як зазначає Bloomberg, проєкт майже одразу постав перед труднощами, оскільки Apple кілька разів змінювала керівництво та стратегію команди. Машина мала коштувати близько 100 тисяч доларів, але керівники компанії були стурбовані тим, чи зможе цей автомобіль окупитися.

Apple також продовжує інвестувати значні кошти в інші сфери. Так, за останні п'ять років компанія витратила 113 мільярдів доларів на загальні дослідження та розробки.

Джерело: hromadske.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація