Aston Martin готує DBX з оновленим салоном

Aston Martin готує DBX з оновленим салоном

04 листопада 2023
0

Кросовер Aston Martin DBX отримає новий інтер'єр. За словами президента компанії Лоуренса Стролла, в найближчому майбутньому модель отримає нову інформаційно-розважальну систему. Це система власної розробки Aston Martin, що дебютувала навесні цього року на «супертурері» DB12. Вона прийде на зміну застарілій системі від Mercedes-Benz з трекпадом замість сенсорного екрана і, ймовірно, спричинить перегляд всієї архітектури салону.

Aston Martin DB12, у якого DBX може запозичити оздоблення інтер'єру, вже отримав два 10,25-дюймові екрани. Перший - цифрова панель приладів під невеликим козирком, другий - тачскрин мультимедійної системи, вбудований у центральний тунель.

Комплекс відрізняється швидкістю роботи, «дружить» зі смартфонами за бездротовими протоколами Apple CarPlay та Android Auto, має навігатор з тривимірними картами та оновлюється «по повітрю». В актуального DBX екран медіасистеми такий самий за розміром, а ось панель приладів більша (12,3 дюйма).

DBX, що дебютував у 2019 році, як і раніше є драйвером продажів Aston Martin. З початку року він розійшовся у кількості 2240 одиниць - більш ніж половина всіх продажів марки та +23% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. 70% від цього числа припали на версію DBX707, що перевищує за потужністю Lamborghini Urus.

DB12 теж непогано показує себе на ринку: черга за ним вже розтяглася на 2024 рік, причому половина клієнтів зацікавилися маркою Aston Martin уперше. Попри це, компанії нещодавно довелося скоротити річний план продажу з 7000 машин до 6700 через виробничі проблеми.

Джерело: Мотор
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація