Aston Martin Vanquish змінить назву та двигун

Aston Martin Vanquish змінить назву та двигун

31 березня 2022
0

Aston Martin Vanquish черговий раз зазнав радикальних змін. Як повідомляє Autocar із посиланням на найбільшого акціонера марки Лоуренса Стролла, купе залишиться середньомоторним, але замість V6 власної розробки британців отримає «твін-турбо» Mercedes-AMG. Крім цього, новинці пророкують інше ім'я.

Ще в 2019 Aston Martin показав концепт Vanquish Vision. Тоді передбачалося, що майбутньому суперкару початкового рівня дістанеться гібридна силова установка на базі трилітрового V6 з бітурбонаддувом, розробленого власними силами. Проте партнерство з Mercedes-Benz змусило британців переглянути плани. Отримавши доступ до двигунів Mercedes-AMG, Aston Martin згорнув роботу над двигуном.

В результаті цього гібридна Valhalla, яку спочатку оснастили вищезгаданим V6, отримала інший ДВС - «твін-турбо» V8 4.0 потужністю 750 сил з плоским колінчастим валом, запозичений у Mercedes-AMG GT Black Series. У поєднанні з двома електромоторами він видає до 950 кінських сил і 1000 Нм моменту.

Ця ж «вісімка», ймовірно, дістанеться Vanquish, але в менш екстремальному варіанті на 630 сил, а пару їй складатиме лише один електродвигун. Загальна віддача установки задньопривідного купе складе близько 840 сил - на рівні ліфтбека Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.

Через радикальний «перегляд» техніки Aston Martin довелося відкласти дату прем'єри «молодшого» суперкара з 2022 на 2025 рік. Що стосується Valhalla, що дебютувала минулого літа, то її виробництво має стартувати в четвертому кварталі 2023-го.

Джерело: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація