Audi A6 e-tron помітили на випробуваннях в Альпах

Audi A6 e-tron помітили на випробуваннях в Альпах

12 серпня 2022
0

П'ятидверка Audi A6 e-tron, що дебютувала у вигляді концепту навесні минулого року, готується до товарного втілення. Замаскований прототип ліфтбека зняли на відео під час випробувань у Альпах.

Наскільки дозволяє судити маскування, загальними контурами серійний електромобіль майже повністю повторить шоу-кар. При цьому йому дещо перероблять оптику та збільшать трапецієподібний центральний повітрозабірник. Позаду стоять явно тимчасові ліхтарі, а дифузор здається не таким великим, як на концепті.

Нагадаємо, Audi A6 e-tron - це п'ятиметровий автомобіль на абсолютно новій платформі Premium Platform Electric (PPE), розробленій спільно з Porsche спеціально для «батарейних» моделей. Для концепту було заявлено двомоторну повнопривідну силову установку на 476 к.с. та 800 Нм та блок акумуляторів ємністю близько 100 кіловат-годин з 800-вольтовою архітектурою, що підтримує 270-кіловатну зарядку.

Такий електрокар повинен набирати сотню за неповні чотири секунди, збільшувати дальність пробігу, що залишилася, на 300 з лишком кілометрів всього за 10 хвилин і долати понад 700 кілометрів при повному заряді.

Разом із ліфтбеком до сімейства A6 e-tron увійде універсал: його також вже показали у вигляді концепту. Виробництво мають налагодити до 2024 року. Очевидно, лише за кілька років ці електрокари повністю витіснять нинішні паливні A6 та A7.

Крім A6 e-tron, Audi побудує на PPE пару кросоверів - Q6 e-tron та Q6 Sportback e-tron.

Джерело: AMPERCAR
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація