Audi активно готується до старту участі у «Формула-1»

Audi активно готується до старту участі у «Формула-1»

22 березня 2024
0

Під керівництвом генерального директора Audi Гернота Деллнера бренд із чотирма кільцями чітко дав зрозуміти, на чому компанія зосереджується в майбутньому, за допомогою Audi Agenda. Продукти та технології, а також посилення позиціонування бренду Audi на світовій арені знаходяться в центрі уваги. На цьому тлі члени наглядових рад AUDI AG і Volkswagen AG вирішили посилити відданість Формулі-1 і прискорити підготовку до початку сезону 2026 року. Audi планує придбати 100% акцій Sauber Group.

Олівер Хоффманн, який зараз очолює відділ технічного розвитку, стане генеральним представником ради директорів і, як наслідок, відповідатиме за реалізацію зобов'язань AUDI AG щодо Формули-1 і вихід на вищий рівень автоспорту. Новостворена посада об'єднає всі три стовпи програми Формули-1: частку в знаменитій швейцарській гоночній команді, розробку силового агрегату Audi Formula Racing GmbH на заводі в Нойбурзі, а також стратегічне управління та активацію програма AUDI AG. Окрім успішного запуску програми Формули-1, це об'єднання також спрямоване на посилення бренду Audi на світовій арені та забезпечення тісної співпраці між автоспортом і серійним виробництвом.

У цьому контексті Audi планує придбати 100% Sauber Holding AG. Відповідна домовленість досягнута з нинішнім мажоритарним акціонером Islero Investments AG, який повністю підтримує зміни. Окрім голови комітету акціонерів Audi Formula Racing GmbH, Олівер Хоффман стане головою ради директорів усіх компаній Sauber.

У зв'язку з цим Олівер Хоффман покидає посаду члена правління AUDI AG. Генеральний директор Audi Гернот Дьолнер візьме на себе відповідальність за підрозділ технічного розвитку на додаток до своїх поточних обов'язків. Він продовжить поточну трансформацію технічного розвитку. Крім скорочення часу розробки, увага зосереджена головним чином на більш ефективних структурах і чітких сферах відповідальності, щоб запровадити пріоритезацію продуктів і технологій згідно з програмою Audi Agenda.

Готуючись до участі в Чемпіонаті світу FIA Formula 1 у 2026 році, Audi виконує ще одну ключову роль. Як генеральний директор Audi F1 Team, Андреас Зайдль відповідатиме за реалізацію проекту Audi F1, а також команди Audi F1. Він також стане обличчям майбутньої команди Формули-1 Audi.

Манфред Досс, голова наглядової ради AUDI AG: «Вхід у Формулу-1 - це не лише вершина дуже успішної історії Audi в автоспорті, але й такий же великий спортивний виклик, як і фінансове зобов'язання. Завдяки об'єднанню обов'язків Олівера Хоффмана та повному поглинанню Sauber Group ми прискорюємо нашу підготовку до сезону 2026 року».

Йорг Шлагбауер, віце-голова наглядової ради та голова генеральної робочої ради AUDI AG: «Audi повинна залишатися технологічно гнучкою, здатною діяти та бути готовою до майбутнього. Для цього нам потрібен чіткий курс. «Vorsprung durch Technik» має бути нашим прагненням. Тепер це стало головним пріоритетом керівництва. Тому я з нетерпінням чекаю ще більш інтенсивної співпраці з Гернотом Дьолльнером. Усі співробітники Audi дякують Оліверу Хоффманну за його роботу. Ми бажаємо йому та чотирьом кільцям успіхів у вищому класі автоспорту».

Джерело: AUTO-Consulting
Фото: Audi

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація