Audi готує розкішний позашляховик Q9

Audi готує розкішний позашляховик Q9

15 січня 2024
0

Досі незрозуміло, чому Audi не випустила великий розкішний позашляховик. Mercedes продає GL/GLS з 2006 року, а BMW X7 - з 2018 року. Але нарешті це може змінитися.

Але ситуація зміниться, оскільки після тривалої циркуляції чуток про Audi Q9 генеральний директор Audi Australia Джефф Меннерінг в інтерв'ю CarSales розповів, що флагманський позашляховик може з'явитися до 2026 року.

Коли його запитали, чи є сенс у випуску більшої і дорожчої моделі Q, він відповів: «Так, звичайно. Якщо ви просто подивитеся на обсяг продажів порівняно з різними брендами, [то побачите, що] ми не представлені в деяких сегментах, у яких перебувають інші. Давайте подивимося, що станеться в інших сегментах у наступні 24 місяці».

Коли його попросили повідомити назву моделі, Джефф Меннерінг посміхнувся і погодився, що «Q9» - ім'я, що запам'ятовується.

Automotive News вважає, що американські дилери можуть почати продажі нової моделі вже у 2025 році. У повідомленні, опублікованому в 2022 році, стверджувалося, що Q9 буде справжнім семимісним позашляховиком із достатнім простором для ніг для пасажирів третього ряду. Очікується, що основними ринками збуту стануть США і Китай.

Дилери в Північній Америці були проінформовані про прибуття моделі понад рік тому. Q9 стане однією з останніх нових моделей Audi з двигунами внутрішнього згоряння. У довгостроковій перспективі мета полягає в тому, щоб припинити виробництво автомобілів із ДВЗ до 2032 року з можливим розширенням у Китаї залежно від місцевого попиту.

Q9 не буде єдиною зміною в лінійці позашляховиків Audi, оскільки Q2 буде знято лише через одне покоління. Тим часом, цього року виходить повністю електричний Q6 E-Tron, який принесе з собою більш витончений Q6 E-Tron Sportback. Бентежить те, що Audi вже продає Q6 з бензиновим двигуном у Китаї як трирядний позашляховик.

Джерело: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація