Audi розкрила подробиці про унікальний електрокар Кена Блока

Audi розкрила подробиці про унікальний електрокар Кена Блока

20 листопада 2022
1

У 2022 році команда Hoonigan та Кен Блок повернулися до «Джимхана» - у ролику Еlectrikhana гонщик дебютував за кермом електромобіля Audi S1 Hoonitron. Унікальний прототип з моторами від болідів Формули Е стилізований під класичний Audi Sport quattro S1 із форсованим до 600 сил мотором, який у 1987 році підкорив гірську трасу Пайкс-Пік. Після виходу відеоролика з трюками в Лас-Вегасі німецький автовиробник розкрив деякі подробиці про єдиний у своєму роді електромобіль.

Від появи ідеї до готового електромобіля минуло всього вісім місяців, за які фахівці Audi Sport побудували гоночний автомобіль, що не має аналогів. Безпосередню участь у розробці брав участь Кен Блок, який ділився з інженерами інформацією про особливості пілотажу в «Джимхані». Audi S1 Hoonitron отримав колісну базу в 2,4 метри, що значно менше, ніж 2563 міліметри, наприклад, у Audi A1 Sportback - все заради максимальної маневреності.

При цьому інженерам довелося вирішувати складну технічну проблему, щоб розмістити батарею необхідної ємності (57,6 кіловат-годину) у межах колісної бази - акумулятор складається з чотирьох модулів по 14,4 кіловат-годину кожен. З урахуванням специфіки їзди розподіл ваги по осях становить 52:48 на користь передніх коліс, як було потрібно Кену Блоку.

Новинка оснащена двома електромоторами від болідів Формули Е та 800-вольтовою батареєю. Кожен із моторів, включаючи трансмісію, важить по 55 кілограмів. Оскільки електродвигуни розвивають 28 000 оборотів за хвилину, команда інженерів визначила передатне число близько 12:1 для дрифту. З урахуванням втрат виходить близько 3000 Нм крутного моменту на кожну вісь або 6000 Нм у сумі.

Пілот може самостійно регулювати тягу на кожній з осей, а розподіл моменту безпосередньо впливає на маневреність електромобіля. Підвіска зі стійками МакФерсон по колу має хід понад 200 міліметрів, що дозволяє безболісно робити навіть стрибки. Крім того, електромобіль адаптований для їзди в заносі і здатний розвивати швидкість до 200 кілометрів на годину. У Audi підкреслюють, що S1 Hoonitron став унікальним за своїми характеристиками автомобілем, якого підрозділ Audi Sport ніколи раніше не будував.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Ігор Вишнецький  

Забули оголосити вартість - 12 000 000

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація