Audi виготовляє зарядні станції для електромобілів з акумуляторів своїх тестових авто

Audi виготовляє зарядні станції для електромобілів з акумуляторів своїх тестових авто

18 січня 2023
0

Audi створює 72 додаткові точки зарядки для електромобілів на майданчику в Неккарзульмі, використовуючи так звані куби, в яких для зберігання електроенергії використовуються літій-іонні батареї з розібраних тестових автомобілів Audi.

Два куби живлять 48 точок зарядки і збільшують ємність зарядки для співробітників і відвідувачів заводу в Неккарзульмі на багатоповерховій автостоянці на південному сході заводу Audi. Куб із ще 24 точками зарядки знаходиться на парковці на північно-східній околиці заводу. У кожному з трьох кубів 198 батарейних модулів, що вийшли з використання, кожен з яких складається з дванадцяти осередків, служать сховищами енергії. За словами Audi, місткість можна розширити: у кожному із кубів є місце для 132 додаткових модулів.

Подаючи живлення на точки зарядки від вживаних акумуляторів, Audi заявляє, що може відмовитися від «трудомісткого будівництва дорогої інфраструктури з лініями живлення середньої напруги і трансформаторами». Усі три куби мають енергоємність 1,58 МВт*год, тобто трохи більше 500 кВт*год на куб контейнера. Вони заряджаються вночі від лінії електропостачання 70 кВт, коли навантаження на мережу є низьким, а протягом дня вони віддають електроенергію на пункти зарядки 11 кВт.

«Завдяки батареям у кубах ми отримуємо 300 кВт зарядної потужності для настінних коробок при відносно невеликому підключеному навантаженні в 70 кВт», - пояснює Яннік Мастал, керівник проекту з розширення зарядної інфраструктури на об'єкті. «Система працює як дощова бочка. Вхідна потужність підключення постійно подається в накопичувач енергії. Надалі фотогальванічні модулі можуть забезпечити додаткову зелену енергію для кубів».

На багатоповерховій автостоянці Audi Forum Neckarsulm близько двох років працюють 40 зарядних станцій, що живляться від мережі через трансформаторну підстанцію. Крім нових кубів Audi ввела в експлуатацію ще 150 точок зарядки на багатоповерховій автостоянці 2 на східній околиці заводу, які також живляться від трансформаторної підстанції. За даними Audi, на території заводу в Неккарзульмі та Хайльбронні знаходиться близько 600 точок заряджання, у тому числі близько 20 станцій швидкої зарядки.

«Завдяки нашим точкам зарядки ми робимо наш майданчик придатним для електрифікації наших моделей, а також даємо співробітникам можливість заряджати свої електромобілі в робочий час», - говорить Олександр Якоб, керівник відділу планування структури заводу в Неккарзульмі. Деякі з відповідних точок заряджання також є загальнодоступними.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація