Австралійці представили нестандартний водневий фургон із запасом ходу 400 км

Австралійці представили нестандартний водневий фургон із запасом ходу 400 км

28 жовтня 2023
0

Австралійська компанія H2X Global представила фургон Darling на водневих паливних елементах. Він розроблений спільно з австрійським виробником мотоциклів KTM. Про це розповіли на сайті Autocar.

Фургон заснований на інноваційній платформі з дуже легким шасі. Також автомобілі на цій архітектурі буде простіше обслуговувати, ніж конкурентів.

H2X Darling HPV буде доступний у кількох варіантах кузова довжиною від 4670 до 5324 мм. Наразі модель перебуває на стадії концепт-кара.

Новинка отримала традиційний для подібних фургонів дизайн. Спереду розташовані компактні фари та закрита решітка радіатора.

Ззаду встановлять незвичайні ліхтарі, що складаються з декількох елементів. Також на кузові є кілька вертикальних вирізів.

Ще однією особливістю H2X Darling HPV стануть аеродинамічні колісні диски. Вони дадуть змогу підвищити ефективність авто.

Корисне навантаження фургона становить 3500 кг. Крім цього він може буксирувати причепи вагою до 2550 кг.

Запас ходу H2X Darling HPV становить 400 км. Інші технічні характеристики новинка поки що не розкриваються.

У H2X Global планують створити кілька різних комерційних моделей на водневих паливних елементах. Паралельно з цим розвиватиметься й інфраструктура зарядних станцій для таких авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація