Автомобілі Mercedes-Benz отримають доступ до ChatGPT

Автомобілі Mercedes-Benz отримають доступ до ChatGPT

17 червня 2023
0

Власники автомобілів Mercedes-Benz у США зможуть використати ChatGPT. Чат-бот виступить доповненням до основного помічника. Він вміє підтримувати природний діалог і давати розгорнуті відповіді будь-які питання. Бета-тестування триватиме три місяці. Результати будуть проаналізовані та використані для подальшого покращення мовної моделі.

Компанія Mercedes-Benz вирішила додати до своїх автомобілів чат-бота ChatGTP. Бета-тестування голосового помічника розпочнеться у США та триватиме близько трьох місяців. Доступ до мовної моделі буде реалізовано через службу Microsoft Azure OpenAI, але «Мерседес» збереже контроль за всіма процесами, пов'язаними з обробкою даних. ChatGPT не замінить, а доповнить бортового помічника. Він краще розуміє природну мову і має набагато більшу базу знань, тому зможе давати розгорнуті відповіді на будь-які питання.

Зрозуміло, що всі розмови з ChatGPT Mercedes-Benz буде записувати та аналізувати. Дані обіцяють зберігати в знеособленій формі на хмарному сервері, використовуючи їх лише для ранжування. На основі отриманої інформації вироблять стратегію розгортання генеративних мовних моделей на інших ринках, до того ж компанія матиме глибоке розуміння того, в якому напрямку розвивати голосового асистента.

Певні ризики, безумовно, є (наприклад, не вирішені питання етики та дезінформації), і німці це прекрасно розуміють. Тому модель буде постійно поліпшуватися.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація