Автомобілі Mercedes-Benz звучатимуть по-новому

Автомобілі Mercedes-Benz звучатимуть по-новому

09 січня 2024
0

Однією з прем'єр виставки CES 2024, що відкрилася в Лас-Вегасі, став новий «голос» автомобілів Mercedes-Benz - оновлена мультимедійна система MBUX. Удосконалений голосовий помічник, який використовує більш розвинений штучний інтелект (AI), запропонує власникам нових моделей бренду природнішу взаємодію.

Як стверджується, система може забезпечувати більш чуйні відповіді та інтонації, аж до сарказму. Четкіше донести свою думку йому допомагають вбудований у сидіння тактильний зв'язок та багатобарвне підсвічування.

Також віртуальний помічник здатний нагадувати про заплановані зустрічі або справи, вивчивши розпорядок та календар користувача. Наприклад, у разі запізнення на заплановану зустріч запропонує взяти в ній участь у режимі конференц-зв'язку.

Також розширено можливості потокової передачі даних. Завдяки партнерству із хмарним ігровим сервісом Antstream Arcade додано ігри. Зокрема, вінтажна класика від Atari, Nintendo та Sega. Програма Ridevu забезпечить доступ до кіно- та телеконтенту від Sony Entertainment.

Скористатися новими можливостями системи MBUX зможуть лише власники автомобілів із системою автономного керування 3-го рівня. Наразі вона дозволена лише у Німеччині та двох штатах США - Каліфорнії та Неваді. Нові функції будуть доступні лише тоді, коли автомобіль припаркований або заряджається.

Також Mercedes оголосив про інтеграцію до MBUX Amazon Music та Audible. Останній спеціалізується на аудіокнигах та підкастах. Головні ролі в «аудіофільмах» озвучили голлівудські зірки Джилліан Андерсон, Майкл Шин та Джеймс МакЕвой. Для більшого ефекту озвучування супроводжують багатошарові звукові ефекти.

Ще одна новація - Sound Drive. Як стверджується, ця програма дозволить водієві «грати на своєму автомобілі як на музичному інструменті». У реалізації цієї ідеї брав участь репер та музичний продюсер will.i.am. Мелодія залежатиме від натискання на педаль гальма чи газу, рекуперативного гальмування та кермового керування. Це можуть бути як енергійні мелодії, так і спокійніші. Все залежить від манери водія.

Sound Drive з'явиться в автомобілях Mercedes-Benz та Mercedes-AMG із середини 2024 року. Програма буде доступна через бездротове оновлення для моделей, укомплектованих інформаційно-розважальною системою MBUX другого покоління.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація