Автопілот General Motors вивчить 650 000 кілометрів доріг

Автопілот General Motors вивчить 650 000 кілометрів доріг

14 серпня 2022
0

Сучасний трасовий автопілот Super Cruise, що встановлюється на моделі Cadillac, Chevrolet і GMC, знайомий з 200 тисяч миль (322 000 км) північноамериканських доріг. До кінця цього року базу обіцяють розширити вдвічі, причому до неї увійдуть і федеральні траси, і пронумеровані автомагістралі, в тому числі, не оснащені бетонним роздільником. У тому числі U.S. Route 66, CA Route 1, U.S. Route 1 та трансканадське шосе. Як і раніше, у своїй роботі Super Cruise покладатиметься на високоточні 3D-карти місцевості та узагальнені дані з камер, радарів та GPS.

А 2023 року його доповнить Ultra Cruise. Система зможе працювати на дорогах загальною довжиною 3,2 мільйона кілометрів: автомагістралях, міських вулицях, усередині житлових районів та на путівцях. Електроніка навчена розуміти як постійні знаки, а й тимчасові, наприклад, у місцях ремонту чи об'їзду; підтримує автоматичну зміну смуги за запитом та повороти; здатна розпізнавати сигнали світлофорів та паркуватися на під'їзній доріжці біля будинку.

Інформацію про навколишній світ Ultra Cruise збирає від кількох камер, радарів та лідара, які забезпечують 360-градусний огляд та створюють тривимірне зображення об'єктів у полі зору системи. Потім «сирі» потоки даних опрацьовує обчислювальна платформа з 5-нанометровими чіпами. Архітектура масштабується, кажуть у GM, і обростатиме функціями у міру виходу оновлень. Зрозуміло, завантажувати їх будуть «по повітрю».

Джерело: General Motors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація