«АвтоВАЗ» продає нерухомість в Тольятті

«АвтоВАЗ» продає нерухомість в Тольятті

13 липня 2022
0

Російський «АвтоВАЗ» позбавляється від об'єктів нерухомості. Раніше концерн продав дослідно-промислове виробництво, де складали рідкісний і дрібносерійні образи Lada, зокрема п'ятидверні «Ниви».

Зараз з'явилася інформація, про продаж 18 об'єктів нерухомості в Тольятті. У цьому списку адміністративно-побутові корпуси, офісні та складські приміщення, земельні ділянки та багато іншого. Орієнтовна загальна вартість - 1,2 млрд руб.

Цілком ймовірно, на «АвтоВАЗі» скорочують витрати в світлі проблем із виробництвом, яких зазнав концерн у результаті економічних санкцій. Свою роль у нинішній ситуації відіграв і відхід із російського ринку Renault Group, найбільшого акціонера компанії.

Через брак імпортних компонентів заводи «АвтоВАЗу» простоювали практично всю весну. Відновити виробництво вдалося тільки на початку червня, та й то не всіх моделей. Наразі збирають тільки «спрощені» версії Granta і Niva без подушок безпеки, ABS та багато іншого.

Як повідомляється, за підсумками 6 місяців 2022 року продаж «АвтоВАЗу» скоротився на 63% порівняно з тим самим періодом минулого року. З нетерпінням чекаємо, що буде далі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація