АвтоВАЗ знову відправили в простій

АвтоВАЗ знову відправили в простій

10 червня 2022
0

Російський АвтоВАЗ через санкції втратив більшу частину комплектуючих для випуску авто («Лади» та «Ниви»). В результаті підприємство у червні знову вимушене працювати у режимі простою.

Як повідомляє профспілка підприємства на офіційній сторінці у ВК, проста триватиме з 14 по 17 червня. Зазначимо, режим простою (співробітники працюють неповний робочий день або ж йдуть у відпустку із збереженням 2/3 зарплати) в АвтоВАЗі тривав з травня, потім підприємство знову запустилося, але ненадовго.

«У простій відправлені співробітники, які задіяні в роботі над автомобілями сімейства В0 та Niva, не перебувають на навчанні та не беруть участь у невідкладних роботах з обслуговування обладнання», - йдеться у повідомленні.

У травні підприємство обмежувало свою роботу з 11 до 13 травня, а після ще раз з 16 до 20 травня. Головна причина - брак комплектуючих через санкції. Компанія планувала відновити виробництво у червні, проте проблема з деталями завадила повернутись до повноцінної роботи.

Пакетом 67,69% акцій концерну «АвтоВАЗ» володіла група Renault. У середині травня цей пакет, як і інші російські активи Renault, перейшли у держвласність.

Раніше, 5 березня, компанія призупинила випуск автомобілів на виробничих майданчиках у Тольятті та Іжевську у зв'язку з кризою поставок електронних компонентів. 16 березня 2022 на офіційному сайті Lada оновилася рекомендована роздрібна ціна всіх автомобілів Lada. У середньому подорожчання становило близько 79 тис. рублів, або 7%.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація