Автовози Німеччини перейшли на нові стандарти кріплення вантажу

Автовози Німеччини перейшли на нові стандарти кріплення вантажу

04 вересня 2024
0

Нова редакція директиви VDI 2700 стосується кріплення вантажів транспортних засобів. Кожні п'ять років комітет із рекомендацій перевіряє інструкції VDI, щоб переконатися в їх актуальності та при потребі прописує нові норми. Автовози чекали на зміни 10 років.

Оновлення встановлює нові стандарти у кріпленні вантажу, особливо у сфері транспортування транспортних засобів. Про це пишуть рейтингові німецькі ресурси nachrichten.idw-online.de та vdi.de. Перегляд був необхідний, щоб врахувати технологічний розвиток і зміни у транспортних умовах під час безпечного перевезення транспортних засобів.

З 1 вересня на дорогах Німеччини діють адаптовані норми щодо кріплення вантажів легкових і вантажних автомобілів на автовозах. Це прописано в розділах 8, 8.1 і 8.2. Оскільки перехідного періоду немає, то перевізникам, експедиторам та водіям вже зараз необхідно знати основні вимоги, оскільки перевірка на дорогах поліцейськими може закінчитися погано.

Про основні нормативні вимоги VDI Guideline 2700 йдеться в інтерв'ю, яке дав транспортному порталу Асоціації німецьких інженерів VDI Ханс-Йозеф Нойнфінгер, експерт комітету настанов VDI. На питання, що саме регулює і чому це так важливо для кріплення вантажів на транспортних засобах, Нойнфінгер навів кілька прикладів.

По-перше, транспортні системи для перевезення автомобілів, як і самі машини, за останні роки зазнали суттєвих змін в розмірах, масі, моторній комплектації тощо. Взагалі, зазначає експерт, серія рекомендацій VDI 2700 стосується кріплення різних вантажів на дорожніх транспортних засобах.

Під час перегляду старих інструкцій виявилося, що відсутні технічні параметри, такі як тертя між елементом дорожнього полотна та шинами, не встановлено міцність елементів кріплення. Постає питання: а навіщо визначати міцність кріпильного ременя і не знати при цьому, яку силу може сприйняти елемент дороги?

Крім того, завжди залишалося відкритим питання про те, чи повинні кріпильні ремені застосовувати STF (силу попереднього натягу). Тести водіння з підвіскою ADS продемонстрували, наскільки важливо, щоб кріпильні ремені прикладали певну силу попереднього натягу для фіксації шини.

Відповідно до старих інструкцій, електромобілів не було. Нові норми кріплення й безпеки при транспортуванні вироблено й щодо них. Це потрібно врахувати, оскільки при перевезенні акумуляторної техніки трапляється багато неприємних інцидентів.

Нові вимоги інструкцій розроблені за участі ініціативі TUV Sud, виробників кузовів транспортних засобів і виробників кріпильного обладнання.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Spanset

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація