Банки Австралії почали відмовляти в кредитах на авто з ДВЗ

Банки Австралії почали відмовляти в кредитах на авто з ДВЗ

24 серпня 2022
0

Багато країн світу заохочують водіїв купувати електромобілі, надаючи екологічні бонуси. Проте банк із Австралії знайшов новий спосіб швидше перейти до повної електрифікації транспорту - відмовитися від кредиту на покупку нового автомобіля із двигуном внутрішнього згоряння.

Банк Австралії пояснює, що не хоче «прив'язувати своїх клієнтів до вищих викидів вуглецю та дедалі вищих експлуатаційних витрат». Тому з 2025 року він не даватиме ні копійки у борг на новий автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння. Банк продовжить фінансувати купівлю автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння, оскільки усвідомлює, що не у всіх клієнтів достатньо коштів, щоб дозволити собі акумуляторний автомобіль.

«Наше сьогоднішнє оголошення - це початок розмови з нашими клієнтами і сигнал для ширшого ринку про те, що якщо ви розглядаєте можливість покупки нового автомобіля, вам слід серйозно подумати про електромобіль як через його вплив на клімат, так і потенціал. економії. коштів на його використання», - пояснює Bank Australia.

Австралія - одна з країн, що серйозно відстають із продажу електромобілів. На 2021 рік у країні було продано менше ніж 21 000 електромобілів, що становить лише 2% всього ринку. З них понад 12 000 - це Tesla Model 3.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація