Bentley відмовилася від автопілота 3-го рівня

Bentley відмовилася від автопілота 3-го рівня

03 квітня 2024
0

Bentley не планує пропонувати безпілотні автомобілі третього рівня автономності. У компанії вважають, що ця технологія - це крок назад із погляду безпеки. Проаналізувавши результати власних тестів, фахівці Bentley дійшли висновку, що третій рівень надто залежить від уваги водія.

Відповідно до класифікації SAE системи третього рівня автономності не вимагають постійної уваги з боку водія та навіть дозволяють прибирати руки з керма. Однак водій має бути готовий будь-якої миті взяти управління на себе. Саме це розглядається як потенційна небезпека.

Зі слів генерального директора Bentley Адріана Холлмарка, натомість бренд зосередиться на системах Level 2 Plus та Level 2 Plus Plus. Вони включатимуть віддалену допомогу при паркуванні та «допомогу на шосе». Чим вони кращі за систему 2-го рівня Холлмарк не поточнив. Відповідно до класифікацій автопілотів, другий рівень автономності вимагає, щоб водій завжди був зосереджений на дорозі.

При цьому Холлмар стверджує, що автопілот 4-го рівня «набагато безпечніший» 3-го рівня. Транспортні засоби із такими системами не вимагають участі водія. Безпілотники 4-го рівня зможуть самостійно доїжджати до точки призначення, але тільки за ідеальних умов. Усі органи управління у таких автомобілях будуть збережені.

Поки автовиробникам не вдалося запропонувати таку систему споживачам. Почасти це пов'язано з відсутністю відповідної законодавчої бази. Volkswagen, материнська компанія Bentley, планує вивести безпілотник 4-го рівня на дороги загального користування у 2026 році.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація