Безпілотні вантажівки в порту Дубаю перевозитимуть 1600 контейнерів щодня

Безпілотні вантажівки в порту Дубаю перевозитимуть 1600 контейнерів щодня

15 червня 2024
0

Логістична компанія DP World стане найбільшою власницею електричних автономних вантажівок для контейнерних перевезень в порту Джебель-Алі, десятого за завантаженістю морського логістичного центру у світі.

Революційні плани передбачають розгортання 100 безпілотних акумуляторних машин. Загалом це буде найбільший парк електричної автономної вантажної мобільності на Близькому Сході. Постачальником транспорту стала компанія Einride, що спеціалізується на електричних і автономних вантажних перевезеннях.

Співпраця розпочнеться наприкінці 2024 року. За твердженням часопису techmgzn.com, запуск автономних пілотів в остаточну експлуатацію заплановано на 2025 рік. Завдання поставлено амбіційне - безпілотні машини мають щодня обслуговувати приблизно 1600 контейнерних переміщень.

DP World буде керувати вантажівками через операційну систему Einride Saga. Її алгоритми спеціально розроблені для максимального підвищення ефективності електричних та автономних вантажних перевезень.

«Наша співпраця об'єднує досвід Einride в електрифікації та автономних технологіях з глобальним лідерством у сфері логістики DP World. Змінюючи контейнерні перевезення в порту Джебель-Алі, ми встановимо новий стандарт екологічних транспортних практик», - сказав генеральний директор Einride Роберт Фальк.

Очікується, що з запуском проекту на повну робочу потужність підприємство скоротить щорічні викиди вуглекислого газу (CO2e) до 14 600 тонн і оксидів азоту (NOx) на 158 тонн.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Dubai Media Office

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація