BMW і Tata створюють спільне підприємство для розробки машин на автопілоті

BMW і Tata створюють спільне підприємство для розробки машин на автопілоті

06 квітня 2024
0

BMW і Tata Technologies підписали угоду про створення спільного підприємства, яке займатиметься розробкою програмного забезпечення для німецького автовиробника. Компанія працюватиме над кодом для автономного водіння, інформаційно-розважальних і автомобільних цифрових сервісів.

Спільне підприємство створить офіси в Пуні, Бангалорі та Ченнаї, Індія. Основна діяльність з розробки та експлуатації відбуватиметься в перших двох місцях. Команда в Ченнаї зосередиться на розробці програмного забезпечення для бізнесу та ІТ-рішень, з акцентом на оцифровці та автоматизації розробки продуктів, виробництва та продажів.

«Наша співпраця з Tata Technologies прискорить наш прогрес у галузі програмно-визначених автомобілів», - сказав Крістоф Гроте, старший віце-президент із програмного забезпечення групи BMW.

За його словами, у міжнародному порівнянні Індія може похвалитися великою кількістю талантів із видатними навичками програмного забезпечення, які можуть зробити внесок у нашу компетентність у програмному забезпеченні.

Tata Technologies і BMW будуть володіти по 50% акцій у бізнесі, спочатку в ньому працюватиме 100 співробітників з індійської компанії. Це дозволить спільному підприємству негайно внести свій внесок у проекти програмного забезпечення, але згодом воно розростеться й охопить тисячі інженерів.

У BMW кажуть, що співпраця з Tata Technologies не тільки забезпечить досвід розробки програмного забезпечення, але й що розташування офісів спільного підприємства дозволить йому працювати 24/7. Зараз у автовиробника є центри програмного забезпечення в Німеччині, США, Південній Африці, Португалії, Китаї та Індії.

«Розширення міжнародних центрів DevOps явно виявилося успішною моделлю для BMW Group. Тому я надзвичайно радий, що ми знайшли сильного та цінного технологічного партнера в особі Tata Technologies», - сказав Олександр Буреш, ІТ-директор і старший віце-президент BMW Group IT.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація