BMW планує замінити дисплеї у салоні проєкторами

BMW планує замінити дисплеї у салоні проєкторами

09 січня 2023
0

Consumer Electronics Show 2023 у Лас-Вегасі стало місцем безлічі цікавих технологічних дебютів. Один із них - концепт BMW i Vision Dee, який являється провісником електромобілів бренду наступного покоління.

Одна з його особливостей - проєкційний дисплей на всю ширину лобового скла. На думку генерального директора BMW Group Олівера Ципсе, вже через 10 років такі HUD замінять звичайні екрани, вбудовані в панелі приладів. Про це він сказав, виступаючи на прес-конференції для ЗМІ у рамках SEC 2023. Причина відмови від звичних екранів проста - вони дуже відволікають водіїв від дороги.

У серійних автомобілях нова технологія з'явиться у середині десятиліття. Це так звані моделі Neue Klasse (нового класу). Відомо, що першими електромобілями нового покоління будуть седан та кросовер.

Як йдеться у описі технології на офіційному сайті баварської марки, розташовані на передній панелі сенсорні датчики дозволяють водієві встановлювати 4 різні рівні відображення інформації на лобовому склі. Перший рівень включає інформацію важливу для водія під час руху. Другий додає контент комунікаційної системи. Далі приєднуються проєкції доповненої реальності та, нарешті, вихід у повністю віртуальний світ.

Але головне у всьому цьому - природний та емоційний зв'язок між людиною та автомобілем, який встановлюється завдяки голосовій взаємодії. Передня панель та фари концепту утворюють єдину цифро-фізичну поверхню, на якій за допомогою анімації відображаються «емоції» BMW i Vision Dee.

Ще одна «фішка» концепту - здатність демонструвати свій характер оточуючим, змінюючи колір кузова. Реалізована вона завдяки інноваційній технології електронного чорнила E-Ink. Кузов концепту, включаючи колісні диски, розділений на 240 сегментів, які здатні незалежно змінювати колір. Доступна палітра кольорів налічує 32 відтінки.

Крім того, ідентифікувавши власника, BMW i Vision Dee вітає його персональним аватаром на склі з боку водія. При наближенні автомобіль автоматично відкриває двері й зустрічає власника індивідуальним вітанням.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація