Компанія BMW показала електрокар-хамелеон майбутнього

Компанія BMW показала електрокар-хамелеон майбутнього

05 січня 2023
0

Німецька компанія BMW привезла на виставку споживчої електроніки до Лас-Вегаса незвичайний концепт i Vision Dee. Серед інновацій моделі - кузов, здатний змінювати колір, а також проєкційний екран на всю ширину панелі приладів. А рекламний ролик новинки презентувала зірка Голлівуду - Арнольд Шварценеггер. Про це повідомляє пресслужба виробника.

Цього року баварські інженери з компанії BMW дивували відвідувачів виставки Consumer Electronics Show (CES) 2023 концептом i Vision Dee, що відкрилася в «Світовій столиці розваг». Футуристичний середньорозмірний седан демонстрував «Цифровий емоційний досвід» - саме так з англійської можна перекласти назву концепту - Digital Emotional Experience (DEE).

Новинка отримала нетривіальний дизайн, в якому вельми нестандартним чином обіграні класичні «фішки» BMW - характерні «ніздрі» решітки радіатора, здвоєні фари та «вигин Хофмайстера». Варто відзначити, що в останні роки дизайнери компанії пустилися у всі тяжкі, намагаючись надати моделям марки свіже звучання, але результати поки що далекі від очікуваних. Як бачимо з ілюстрацій, i Vision Dee не став винятком...

Стилістика інтер'єру виконана в модній сьогодні стилістиці мінімалізму з використанням екологічних матеріалів та пастельних кольорів. Химерне кермо могло виглядати оригінально в 60-ті й 70-ті роки, але сьогодні він свідчить лише про те, що дизайнери інтер'єру не прогулювали лекції з історії професії. На маточині керма розташовані дві сенсорні панелі, керувати якими можна великими пальцями. За словами творців, інтер'єр був спроєктований таким чином, щоб "ніщо не відвертало від цифрового досвіду і нових відчуттів від водіння". Загалом, в наявності підміна справжніх задоволень від реального драйву синтетикою віртуального світу.

Допомогти повністю поринути у світ цифрових технологій має інноваційний проєкційний екран, який відзначив свій дебют у концепті i Vision Dee. Він здатний передавати інформацію на лобове скло на всю ширину. Аналогічне рішення має знайти застосування у серійній моделі нового сімейства BMW Neue Klasse, дебют якого заплановано на 2025 рік.

Ще однією «родзинкою» концепту став так званий Mixed Reality Slider. У поєднанні з проєкційним дисплеєм, він є центральним елементом управління BMW i Vision Dee. Використовуючи високотехнологічні датчики на панелі приладів, водії можуть самі вирішити, скільки цифрового контенту вони хочуть бачити на проєкційному дисплеї. П'ятиступеневий вибір варіюється від аналогової інформації до інформації про водіння, вміст системи зв'язку, проєкції доповненої реальності та аж до входу у віртуальні світи. Паралельно можна використовувати темні вікна для поступової зміни реальності.

Ну а «вишнею на торті» стала нова версія технології E Ink. Вперше її чорно-білу версію показали минулого року на концепті iX на виставці CES 2022. Тепер E Ink демонструє все багатство палітри кольорів. 240 елементів кузова i Vision Dee можуть приймати один з 32 кольорів. Порівняно з Volkswagen Harlekin це серйозний прорив.

«За допомогою BMW i Vision Dee ми показуємо, як автомобіль може бути легко інтегрований у ваше цифрове життя та стати вашим надійним компаньйоном, - коментує шеф-дизайнер BMW Group Design Едріан ван Хойдонк. - Автомобіль стає вашим порталом у цифровий світ, де водій завжди контролює ситуацію. При правильному впровадженні технологія створить цінний досвід, зробить вас найкращим водієм і просто зблизить людей та машини».

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація