Bosch відкриє повністю автоматизований завод з переробки АКБ

Bosch відкриє повністю автоматизований завод з переробки АКБ

09 квітня 2023
0

Влітку 2023 року в Магдебурзі (Німеччина) буде відкрито перший у Європі повністю автотизований завод із розрядки та подальшої переробки АКБ. Проектом займається СП TSR Recycled з дочірньою компанією Remondis та Rhenus Automotive.

На заводі впровадять запатентовану технологію Bosch Rexroth, яка дозволить оперативно, виключно за допомогою автоматики, проводити хімічну деактивацію акумуляторів зі швидкістю 8 батарей за 15 хвилин.

Для порівняння при використанні чинного сьогодні ручного способу на таку кількість обробки батарей потрібно близько 24 годин. Нове підприємство дозволить щорічно переробляти до 15 000 метричних тонн АКБ, що відслужили своє.

Зазначимо, що за прогнозами Bosch, до 2030 року частка електромобілів серед реєстрацій нових транспортних засобів у Європі досягне 70%. Тому потрібні будут потужності для щорічної переробки до 420 000 метричних тонн батарей.

Зазначимо, що за допомогою нового заводу до 95% хімічних елементів старих батарей (літію, кобальту та нікелю) можна буде повторно використовувати для виробництва нових АКБ.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація