Бренд CITROEN представляє Новий CITROEN e-C3: перший доступний європейський електромобіль

Бренд CITROEN представляє Новий CITROEN e-C3: перший доступний європейський електромобіль

17 жовтня 2023
1
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Бренд CITROEN представляє четверте покоління популярної моделі CITROEN C3 й знову сміливо кидає виклик звичним правилам для автомобілів B-класу, розроблених та виготовлених у Європі. Повністю електричний CITROEN e-C3 забезпечує найкращий у своєму класі комфорт руху, легкість та простоту експлуатації електроприводу, чудовий рівень оснащення, неймовірне співвідношення «ціна/якість». При цьому Новий CITROEN e-C3 не лише має відомий європейський Бренд, але й європейську якість - адже новинка буде вироблятись в Європі.

Повністю електричний Новий CITROEN e-C3 очолює лінійку четвертого покоління найпопулярнішого автомобіля Бренду - а саме CITROEN С3 - який було продано у кількості понад 5,6 мільйона одиниць з моменту запуску першого покоління CITROEN С3 в 2002 році. Сьогодні саме CITROEN C3 є найпопулярнішою моделлю Бренду з показником у 29% від європейського обсягу продажів всіх автомобілів CITROEN. За підсумками 2022 року, хетчбек CITROEN C3 зайняв 11% європейського ринку сегменту В-класу.

Важливо те, що абсолютно новий CITROEN e-C3 відкриває новий розділ для CITROEN. Популярний і сміливий французький Бренд переосмислює та заново знаходить себе - у забезпеченні доступної та повністю електричної мобільності для всіх і для кожного. Відповіддю на нові задачі сьогодення є ось такий повністю електричний хетчбек В-класу: який розроблено та виготовлено в Європі, який пропонує переваги нульових викидів та чистої електричної мобільності - при чому дає все це за справедливою доступною ціною.

Найкращий в класі комфорт

  • Електромобіль CITROEN e-C3 здатен під час кожної подорожі подарувати відчуття «польоту на м'якому килимі»: це досягається завдяки поєднанню фірмової унікальної підвіски CITROEN Advanced Comfort та нових сидінь CITROEN Advanced Comfort.
  • Більший за розміром, але все ще компактний: абсолютно новий CITROEN e-C3 пропонує гарний внутрішній простір для комфортного розміщення пасажирів, вищу позицію водія за кермом (+100 мм порівняно зі звичними хетчбеками B-класу), спрощену посадку в салон, збільшений кліренс, а також зовнішні захисні накладки з можливістю персоналізації відповідно до смаків клієнтів.

Новий CITROEN e-C3 - з новими гідравлічними відбійниками-обмежувачами для амортизаторів

Комфорт, у всіх його проявах, став одним з ключових та головних пунктів, навколо яких побудовано хетчбек. Саме тому, вперше в історії моделі CITROEN C3, тут використано інноваційну та ексклюзивну підвіску CITROEN Advanced Comfort. Причому окремо варто відзначити, що це буде стандартне обладнання для електромобіля CITROEN e-C3.

Непомітні ззовні, але ефективні в роботі: особливі амортизатори підвіски Progressive Hydraulic Cushions® гарантують, що водій та пасажири Нового CITROEN e-C3 будуть насолоджуватися унікальним відчуттям комфорту на дорозі та навіть більше – кожна подорож буде нагадувати «політ на м'якому килимі». А все завдяки використанню прогресивних гідравлічних відбійників-обмежувачів для амортизаторів. Це дає інженерам більше свободи у налаштуваннях підвіски Нового CITROEN e-C3, завдяки чому під час руху й створюється враження польоту-левітації по нерівній поверхні. Гідравлічні упори (відбійники-обмежувачі) використовуються у поєднанні з амортизаторами та пружинами для кожного з коліс автомобіля; два таких гідравлічні упори використовуються замість звичних механічних упорів-відбійників - один працює на стиснення, інший на відбій (відскоки коліс).

Система амортизації Progressive Hydraulic Cushions спрацьовує в два етапи. Для більш легкого стиснення під час проходження нерівностей, пружина та амортизатор контролюють вертикальні рухи разом - без допомоги гідравлічних упорів-відбійників. Але під час сильного удару (проїзд великих нерівностей) пружина та амортизатор працюють вже разом з гідравлічними упорами, щоб поступово сповільнити вертикальний рух підвіски та згладити поштовхи. Ключовою відмінністю таких гідравлічних відбійників від звичайних механічних є принцип максимально можливого поглинання та розсіювання енергії удару - в той час, як механічний відбійник повертає частину енергії у вигляді неприємного поштовху.

По-домашньому затишний та комфортний салон

Дуже просторий салон Нового CITROEN e-C3 створено на основі елегантних матеріалів та вишуканих поверхонь, які забезпечують пасажирам відчуття, схожі на затишну «домашню» атмосферу великої світлої вітальні чи улюбленої спальні. Абсолютно нові сидіння CITROEN Advanced Comfort нового типу розроблені спеціально для CITROEN e-C3 та містять додатковий шар піни - вона створює приємне м'яке відчуття від першого контакту, а також надійно та комфортно підтримує тіло впродовж навіть довгої подорожі або на звивистих віражах.

Новий CITROEN e-C3 має суттєво збільшену висоту кузова - вражаючі 1,57 м - завдяки чому він забезпечує водію та пасажиру переднього сидіння на 30 мм більше простору для голови. Також збільшення висоти кузова дозволяє отримати більш високу «командирську» посадку водія за кермом: це покращує оглядовість навколо, додає відчуття контролю та безпеки. Якщо казати загалом, то Новий CITROEN e-C3 лише на 19 мм довший та на 6 мм ширший відносно попередника - довжина Нового CITROEN e-C3 дорівнює 4,01 м, а його ширина складає 1,76 м. Але саме завдяки суттєвому зростанню висоти кузова нового електромобіля, у його салоні вдалось отримати більше простору для пасажирів по всім ключовим напрямкам. Наприклад: відстань на рівні ліктів водія та переднього пасажиру зросла на 21 мм; відстань на рівні ліктів задніх пасажирів збільшилась 19 мм; а простір для колін пасажирів другого ряду є одним з кращих в класі - приблизно на 20 мм більше, ніж в середньому у конкурентів-автомобілів європейського В-класу.

Крім того, Новий CITROEN e-C3 дозволяє легко перевозити різноманітний багаж та речі. Його високий салон буквально сповнений корисними та продуманими місцями для зберігання дрібних речей, які мають завжди бути «під рукою»: ніші в панелях дверцят; полички на центральній консолі та в зоні підлокітника; також передбачено зручне місце для бездротової зарядки (стандарт для комплектації «Max»). Можливість модульного часткового складання заднього сидіння, що розділено в пропорції 60/40 (стандарт для комплектацій «You» та «Max»), а також ширина між задніми колісними арками 1 015 мм гарантує, що власники Нового CITROEN e-C3 без проблем зможуть перевозити великогабаритні речі. Нарешті, доволі великий багажник об'ємом 310 літрів буде достатнім для звичайних щоденних поїздок: в магазин, на роботу тощо.

Новий CITROEN e-C3 випереджає свого попередника не лише за висотою кузова, але також й за показником кліренсу у розмірі 163 мм - це рівень компактних кросоверів! Такий збільшений дорожній просвіт покращує кути в'їзду/з'їзду, полегшує проїзд «лежачих поліцейських», подолання легкого бездоріжжя або міських бордюрів, дає більше впевненості під час руху на вибоїнах, які часто зустрічаються на приміських дорогах.

Легке життя разом з електромобілем

  • Електродвигун на 83 кВт (113 к.с.) забезпечує вдосталь потужності та крутного моменту - як для щоденних міських поїздок, так і для довготривалих заміських подорожей; акумуляторної батареї ємністю 44 кВт.год. вистачає для запасу ходу до 320 км за правилами вимірювального циклу WLTP.
  • Швидка зарядка постійним струмом потужністю 100 кВт дозволяє поповнити ємність акумулятора від 20% до 80% лише за 26 хвилин.

Нова енерго- та економно-ефективна платформа створена саме для BEV-електромобілів (Battery Electric Vehicle) та використовує акумуляторну батарею типу LFP («Lithium Ferro Phosphate» або «літій-феро-фосфат») ємністю 44 кВт.год. - цього вистачає на запас ходу до 320 км за правилами вимірювального циклу WLTP. Водночас, функція «швидкої зарядки» постійним струмом потужністю 100 кВт дозволяє підзарядити акумулятор в межах від 20% до 80% його ємності лише за 26 хвилин.

Стандартне заряджання змінним струмом від 20% до 80% займає 4 години 10 хвилин (потужність 7 кВт) або 2 години 50 хвилин (потужність 11 кВт). Доступ до зарядних станцій змінного струму як вдома, так і на громадських зарядних станціях максимально простий - все завдяки використанню стандартного кабелю та зарядного порту типу Mode 3. Це ідеальне рішення для регулярної підзарядки акумулятору вдома за допомогою настінного зарядного блоку типу Wallbox, а також на громадських зарядних станціях. Адже такий кабель та зарядний порт сумісний як з однофазною зарядною станцією з потужністю до 7,4 кВт, так і з трифазною зарядною станцією з потужністю до 11 кВт.

Завдяки електродвигуну потужністю 83 кВт або 113 к.с. та автоматичній електрично-механічній трансмісії (редуктор для електромотора з селектором керуванням), Новий CITROEN e-C3 прискорюється 0-100 км/год. приблизно за 11 секунд та пропонує максимальну швидкість 135 км/год. Таким чином, електромобіль CITROEN e-C3 забезпечує цілком достатню потужність та динаміку, яких вистачає для повсякденного водіння та щоденних поїздок - як в умовах міста, так і на приміських шляхах.

Повна комплектація

  • Абсолютно новий та повністю електричний CITROEN e-C3 дивує і захоплює широким переліком обладнання й «розумних» рішень, що підкреслюють його безкомпромісну увагу до комфорту.
  • Салон C-Zen Lounge з проекційним дисплеєм CITROEN та компактним кермом – це інноваційний «розумний» підхід до переосмислення панелі приладів та навіть заміни традиційної панелі приладів. Сучасне технологічне рішення забезпечує легкий доступ до всієї ключової інформації, при цьому дозволяє водію не відривати очі від контролю дороги – що корисно для безпеки руху.
  • Вбудований тримач смартфону дозволяє водіям зручно розміщувати свій гаджет та автоматично запускати спеціальну нову програму за допомогою бездротової технології NFC (Near Field Communication) для мультимедійної системи електромобіля.
  • Широкий спектр систем допомоги водію, які встановлені на всіх версіях Нового CITROEN e-C3, забезпечують комфорт, спокій, підтримку під час щоденних коротких міських поїздок або довгих заміських подорожей.

Забезпечення найкращого у своєму класі комфорту та спокійного середовища для кожного в салоні - ось, що було одним з ключових пріоритетів для команди дизайнерів, інженерів, розробників електромобіля CITROEN e-C3. Однак це був лише початок історії створення Нового CITROEN e-C3, оскільки не менш важливим було забезпечення цього європейського хетчбеку B-класу максимально повним переліком обладнання та інтелектуальних рішень для відповідності всім запитам клієнтів.

Нова концепція салону C-ZEN LOUNGE

Встановлення нових стандартів дизайну інтер'єру - ось новий виклик та нове досягнення! Абсолютно новий електромобіль CITROEN e-C3 отримав салон за концепцією C-ZEN LOUNGE: технологічний та інноваційний, просторий та зручний, з широким переліком систем для комфорту. Це саме такий салон, який можна очікувати від Бренду CITROEN - це переосмислення традиційної панелі приладів та гарантія високого рівня комфорту.

Завдяки концепції салону C-Zen Lounge, водій та передній пасажир отримують «чистий» огляд вперед - ніби вони дивляться на світ крізь широку арку. Такого ефекту вдалось досягнути завдяки великому лобовому склу та горизонтальній панелі, що тягнеться крізь весь салон та підкреслює ширину автомобіля. По краям передньої панелі розміщено фірмові для CITROEN вертикальні вентиляційні дефлектори. Панель візуально та естетично розділена на два рівні - технічні елементи керування знаходяться нагорі, а знизу розташована частина «Sofa Design»: вона обтягнута тканиною та створює відчуття «домашнього затишку».

Справжньою революцією в компонуванні передньої частини салону є повна відсутність традиційної панелі приладів. Адже електромобіль CITROEN e-C3 вперше використовує новий проекційний дисплей Бренду CITROEN, який відображає необхідну інформацію на глянцевій чорній ділянці - між верхньою частиною передньої панелі салону та нижньою частиною лобового скла. Це «розумне» рішення гарантує відсутність дублювання інформації, як це відбувається у традиційних випадках, коли поєднано проекцію Head-Up Display та панель приладів. Крім того, нове рішення гарантує водіям доступ до всієї ключової інформації без необхідності відривати очей від дороги.

Компактне багатофункціональне кермо стало меншим за розміром та більш зручним у використанні. Також воно регулюється по висоті та нахилу, що забезпечує безперешкодну оглядовість нового проекційного дисплею.

У центрі передньої панелі розташований 10,25-дюймовий кольоровий екран інформаційно-розважальної системи, який злегка нахилений до водія. А завдяки системі My CITROEN Play with Smartphone Station та спеціальному додатку, власник автомобіля може прослуховувати музику й радіо, керувати дзвінками і навігацією.

Нарешті, обтягнута тканиною та елегантно вигнута нижня горизонтальна частина «Sofa Design» дарує салону справжнє «домашнє тепло та затишок», підсилюючи відчуття комфорту та спокою всередині Нового CITROEN e-C3.

Життя в режимі «онлайн»

Незважаючи на те, що компактний електромобіль CITROEN e-C3 є доволі доступним автомобілем, він пропонує можливість підключення смартфонів та роботи мультимедійної системи в онлайн-режимі. Завдяки цьому досягається простота використання сучасних технологій, є можливість швидкого доступну до інтелектуальних корисних функцій - все для того, щоб зробити кожну подорож легкою та зручною для водія і пасажирів, які бажають жити в режимі «онлайн».

Інтуїтивні елементи керування на кермі та кнопка «Додому» (на всіх версіях Нового CITROEN e-C3) гарантують водію легкість керування додатковими функціями. Для електромобіля доступні три рівні мультимедійних систем:

MY CITROEN PLAY WITH SMARTPHONE STATION - це стандартне обладнання для електромобіля у комплектації «You». У цьому випадку передбачено вбудований тримач для смартфона, який дозволяє водіям підключати свої пристрої та автоматично запускати додатки за допомогою бездротової технології NFC (Near Field Communication). За допомогою даної системи, власники електромобіля можуть використовувати свій девайс для доступу до телефону, радіо, навігації, музики (включно з музичними онлайн-сервісами). Елементи керування Нового CITROEN e-C3 дозволяють водію тримати руки постійно на кермі, а кнопка «Додому» дозволяє легко повернутися на домашню сторінку програм.

MY CITROEN DRIVE WITH 10’’ TOUCHSCREEN - це стандартне обладнання для електромобіля у комплектації «Max». У цьому випадку центральний ергономічний 10,25-дюймовий кольоровий екран використовує архітектуру віджетів (подібно як для смартфонів) задля створення віртуальних клавіш-ярликів та легкого доступу до навігації, телефону, радіо, додатків, медіа-функцій. Можливість бездротового зв’язку дозволяє дублювати інформацію зі смартфону завдяки технологіям Apple CarPlay та Android Auto.

Усі три комплектації Нового CITROEN e-C3 та їхні відповідні системи комунікації (My CITROEN Play with Smartphone Station, My CITROЁN Play Plus 10, My CITROEN Drive 10) сумісні з додатком CITROEN e-ROUTES.

Системи допомоги водію, які дбають про безпеку та комфорт

Новий CITROEN e-C3 може запропонувати повний перелік найновіших функцій та сучасних технологій, які створені для допомоги водію під час руху. Наприклад:

Active Safety Brake - система екстреного гальмування, яка працює на швидкості від 5 до 135 км/год., вдень та вночі.

Active Lane Departure Warning System - активна система попередження про виїзд зі смуги руху допомагає водію підтримувати правильне розташування Нового CITROEN e-C3 між лініями розмітки смуг руху. Система може обережно корегувати кермо, коли автомобіль з'їжджає зі смуги руху, або лише попереджати водія про відхилення. Система працює на швидкості від 60 до 180 км/год. і вимикається, коли використовуються вказівники повороту: тобто, коли маневр зміни смуги руху або повороту вправо/вліво є усвідомленою дією водія.

Driver Attention Alert - система інформування водія, якщо траєкторія транспортного засобу є невідповідною до правильної траєкторії руху в його смузі. Система має двох-етапне сповіщення: спочатку виявляється відхилення транспортного засобу та надається попереджає водія звуковим сигналом і повідомленням на кшталт «обережно керуйте транспортним засобом»; потім за умови чотирьох розгойдуваль поспіль, звучить додаткове попередження та повідомлення на кшталт «небезпечне водіння». Також передбачено сповіщення про необхідність перерви для відпочинку (перерва на каву): система нагадає водію зробити перерву після двох годин безперервного руху зі швидкістю понад 65 км/год.; якщо перерви не буде зроблено, то цей сигнал-нагадування далі буде повторюватись щогодини.

Speed Limit Recognition - система розпізнавання знаків обмеження швидкості. Вона вміє «зчитувати» знаки обмеження швидкості та відображає їх на проекційному дисплеї для інформування водія. Ця розумна система використовує дані про обмеження швидкості, що зберігаються в навігаційних мапах, також можуть зчитуватись тимчасові знаки обмеження швидкості. Круїз-контроль з функцією обмежувача швидкості дозволяє водію встановити максимально допустиму швидкість відповідно до рекомендацій.

Electric Parking Brake (EPB) - стоянкове (паркувальне) гальмо з електроприводом, що активується автоматично, коли вимикається двигун. Крім того, передбачено і зворотну дію - паркувальне гальмо автоматично відпускається, коли водій натискає педаль акселератору й прагне рушити вперед. Водій може керувати паркувальним гальмом EPB вручну за допомогою відповідного перемикача на центральній консолі. Крім того, ця функція працює разом з системою допомоги при старті на підйомі - остання утримує Новий CITROEN e-C3 нерухомим протягом кількох секунд на схилах понад 3 відсотки, щоб запобігти відколювання транспортного засобу.

Intelligent Beam Headlights - адаптивні фари з інтелектуальним керуванням використовують камеру, встановлену на лобовому склі для відстеження попутних або зустрічних автомобілів та автоматичного перемикання між ближнім/дальнім світлом: це дозволяє уникнути ризику засліплення водіїв та підвищити безпеку руху.

Rear Camera - камера заднього огляду активується автоматично, коли вмикається передача заднього ходу, камера передає зображення на 10,25-дюймовий кольоровий екран в салоні автомобіля; таким чином можна забезпечити огляд позаду автомобіля та попередити водія про можливі перешкоди. Також передбачені задні датчики паркування, які звуком попереджають водія про непомітні перешкоди та небезпеку позаду.

Гарне співвідношення «ціна/якість»

  • Новий CITROEN e-C3 має запас ходу до 320 км та буде пропонуватися в Європі за дуже привабливою ціною – від 23 300 євро. Таким чином, Бренд CITROEN втілює свою місію: зробити повністю електричну мобільність доступною для всіх.
  • Для покупців простота та легкість вибору версії Нового CITROEN e-C3 забезпечується оптимізованою лінійкою з двох чудово обладнаних комплектацій - «You», та «Max» .
  • Citroen e-C3 з пробігом 200 км з’явиться в 2025 році за ціною в Європі від 19 990 євро.

Нова платформа - як запорука економності та ефективності

Вперше в Європі, Бренд CITROEN створив абсолютно новий CITROEN e-C3 на платформі, яка з самого початку була розроблена для електромобілів BEV (Battery Electric Vehicle, повністю 100% електромобіль). В основі новинки лежить версія дуже гнучкої глобальної платформи Stellantis Smart Car - і саме це дозволило Бренду CITROEN зробити абсолютно новий CITROEN e-C3 максимально доступним для покупців.

Спрощений вибір для покупців: три основні версії, кілька пакетів опцій

Одним з ключових пріоритетів створення нового електромобіля також було питання полегшення процесу вибору бажаного варіанту. На багатьох європейських ринках Новий CITROEN e-C3 буде пропонуватися в трьох фіксованих комплектаціях та з кількома фіксованими пакетами опцій - це дозволяє спростити вибір для покупця та зробити електромобіль більш доступним для його гаманця.

Новий електромобіль CITROEN e-C3 буде доступний для європейських клієнтів у лінійці лише з двох фіксованих комплектацій - «You» та «Max» - але кожна з них запропонує цілком достатній перелік обладнання. Крім того, для кожної комплектації також будуть доступні пакети опцій.

Стартова комплектація «You» вже одразу готова запропонувати високий рівень оснащення: передні світлодіодні фари, підвіска CITROEN Advanced Comfort, система екстреного гальмування Active Safety Brake, нова проекційна панель приладів CITROEN Head Up, система My Citroen Play with Smartphone Station, електропривод регулювання дзеркал, датчик автоматичного вмикання світла, задні датчики паркування, круїз-контроль, кондиціонер, задній спойлер, шість подушок безпеки. Також для цієї комплектації буде запропоновано два пакети опцій: спеціальні комфортні сидіння та мультимедійну систему MyCITROEN Play Plus з 10-дюймовим сенсорним дисплеєм.

Комплектація «Max» додатково пропонує: двокольорове фарбування CITROEN із контрастним дахом, шліфовані легкосплавні 17-дюймові колісні диски (з алмазним огранюванням), декоративні рейлінги, передні та задні захисні пластини, кольоровий 10,25-дюймовий сенсорний дисплей з функцією інтеграції смартфона, дуже м'які та комфорті сидіння CITROEN Advanced Comfort, датчик дощу та автоматичне вмикання щіток склоочисників, бокові дзеркала з електроприводом та підігрівом, кермо з покриттям «ефект шкіри», складані сидіння другого ряду (розділені в пропорції 60/40). Також дана комплектація включає світлодіодні задні ліхтарі, тоновані задні вікна, комбіноване оздоблення сидінь, автоматичний кондиціонер (клімат-контроль), фірмову 3D-навігацію, бездротову зарядку, камеру заднього огляду, електрохроматичне центральне дзеркало з ефектом само-затемнення, електропривод задніх скло-підіймачів.

Новий CITROEN e-C3 буде запропонований покупцям у п'яти чудових та яскравих кольорах: максимально-білий Polar White, розкішний синій Montecarlo Blue, заряджаючий червоний Elixir Red, технологічний сірий Mercury Grey, містичний чорний Perla Nera Black. Фірмове для Бренду CITROEN двокольорове фарбування кузова з контрастним дахом (чорний/білий колір) буде пропонуватися для комплектацій «Max».

Зміцнення позицій Бренду на європейських ринках

Електромобіль CITROEN e-C3 є першим повністю електричним хетчбеком B-класу такого доступного цінового рівня, який не лише має європейський Бренд, але також був створений в Європі та буде вироблятись в Європі. Адже електромобіль був розроблений у студії CITROEN Stellantis Automotive Design Network поблизу Парижа, а вироблятись новинка буде на заводі Stellantis Tarnava у Словаччині. Новий CITROEN e-C3 в Європі надійде в дилерські центри для продажу вже у другому кварталі 2024 року.

У той час як CITROEN готується, що абсолютно Новий e-C3 суттєво вплине та переосмислить ринок європейських хетчбеків B-сегменту, є хороші новини для покупців автомобілів, які прагнуть ще нижчої ціни на повністю електричні міські автомобілі. До абсолютно нової моделі з пробігом 320 км у 2025 року приєднається версія з пробігом 200 км, що дозволить абсолютно Новому CITROEN e-C3 в Європі бути ще доступнішим за ціною 19 990 євро.

Новий електромобіль очолить сімейство нових моделей, які відіграватимуть важливу роль у вдосконаленні європейської лінійки продуктів CITROEN та будуть максимально відображати цінності Бренду. Крім того, нові моделі дозволять у майбутньому істотно зміцнити конкурентні позиції Бренду CITROEN у центрі європейського автомобільного ринку.

Нова мова дизайну CITROEN

  • Перший дебют на серійній моделі - електромобіль CITROEN e-C3 отримав новий характерний фірмовий «світловий підпис» Бренду та новий логотип у вигляді великого овалу з новою інтерпретацією фірмових «подвійних шевронів» CITROEN.
  • Завдяки високому кузову та «сміливій» зовнішності, Новий CITROEN e-C3 з гордістю представляє нову стилістику та нову мову дизайну Бренду CITROEN, що вперше була продемонстрована на концепті CITROEN Oli 2022 року - вертикальні лінії створюють контраст з горизонтальними поверхнями, а звершують образ високотехнологічні деталі-акценти.

Четверте покоління сімейства CITROEN C3 для Європи було повністю оновлено - новинка отримала свіжий та впевнений вигляд, що підкреслено оновленим сміливий фірмовий логотипом CITROEN.

Вперше представлений у концепті CITROEN Oli 2022 року, новий логотип Бренду гордо займає місце у центрі композиції між вертикальними та горизонтальними елементами, що виконані в сучасному техно-стилі. Попереду розміщено високу вертикальну панель з великим овальним логотипом «подвійний шеврон». З обох боків він підтриманий глянцевими чорними горизонтальними решітками та архітектурними «параметричними» дизайнерськими елементами.

Одним з головних елементів дизайну є виразні передні фари та задні ліхтарі, які вперше також були використані на концептуальному автомобілі CITROEN Oli. Всередині високотехнологічної світло-оптики можна знайти унікальний тришаровий «світловий підпис»: з однією вертикальною та двома горизонтальними лініями-лезами.

Короткий, високий, горизонтальний капот має рельєфні поверхні, які відбивають світло та ефектно контрастують з більш вертикальним профілем передньої частини кузова - наприклад, майже вертикальним лобовим склом. Це надає електромобілю більш об’ємного зовнішнього вигляду, дозволяє отримати більше простору всередині, а також підкреслює відчуття захисту водія та пасажирів.

У бічному профілі одразу привертають увагу лінії «підрізу»: це лінії, які проходять крізь уявний пояс електромобіля, зв’язують разом «світлові кластери» фірмових фар та ліхтарів, зачіпляють тонкі складки на панелях дверцят. Усі ці лінії чудово відбивають світло та візуально додають цікавості зовнішньому вигляду Нового CITROEN e-C3.

Фірмова оригінальність зовнішнього вигляду продовжується й у задній частині електромобілю Наприклад, в нижній частині кришки багажника розташована горизонтальна глянцево-чорна декоративна смуга з тим самим техно-дизайном у вигляді «подвійного шеврона», який використовується на передній панелі навколо овального логотипу Бренду. А нові фірмові блоки задніх ліхтарів складаються з двох горизонтальних та однієї вертикальної лінз, що повторюють форму фар попереду. Нарешті, міцний задній бампер має додаткові квадратні елементи на зовнішніх кутах, що покращують аеродинаміку та підкреслюють міцність конструкції електромобіля.

Великі 16- або навіть 17-дюймові колеса відсунуті максимально до кутів кузова. Завдяки цьому забезпечується стабільність під час руху та вдається збільшити внутрішній простір салону, навіть з урахуванням відносно невеликих габаритів електромобіля CITROEN e-C3: довжина - 4,01 м; ширина - 1,76 м.

Таким чином, Новий CITROEN e-C3 ідеально поєднав сучасні тренди електрифікації, доступність для широкого кола клієнтів, привабливий характерний дизайн, а також чудову практичність. Наразі українське представництво Бренду CITROEN працює над відкриттям даної новинки для України. Новий CITROEN e-C3 прибуде на український ринок уже в середині 2024 року. Що важливо, для українських покупців також буде запропонована бензинова версія Нового CITROEN C3. Слідкуйте за новинами Бренду CITROEN на офіційному сайті, аби не пропустити важливі оновлення.

Дилерська мережа Citroen Дилерська мережа Citroen

Бренд Citroen почав свою роботу на українському ринку з 1994 року та наразі знаходиться під керівництвом офіційного представництва концерну Stellantis (ex-PSA) в Україні.

перейти на сторінку компанії
Джерело: CITROEN

Обговорення новини

TanDEN  

Попередній стиль Citroen з Airbump на дверцятах та решіткою радіаторо стилізованою під логотип подвійного шеврона - виглядав впізнаваніше та стильніше.
А цей виглядає наче спрощена версія Citroen C3 Aircross '24 для ринку Індії.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація