Британці створили нестандартний ретросуперкар

Британці створили нестандартний ретросуперкар

27 серпня 2023
0

У США на ретрошоу в Монтереї презентували трековий суперкар Lotus Type 66. Лімітована модель присвячена 75-річчю британської марки. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті Lotus.

Історія Lotus Type 66 почалася в 60-х роках. Британська компанія вирішила взяти участь у чемпіонаті Can-Am і спроєктувала для цього спортпрототип. Однак в останній момент від цієї ідеї відмовилися, і авто так і не виготовили.

У наші дні до проєкту повернулися й таки вирішили втілити його в життя, нехай і в дещо зміненому й доопрацьованому вигляді. Утім, дизайн Lotus Type 66 не змінився - низьке клиноподібне авто з величезним антикрилом має вигляд гостя з 60-х років.

Кузов Lotus Type 66 виконали з карбону, а аеродинаміку поліпшили - це збільшило притискну силу до 800 кг при 240 км/год. Суперкар оснастили високооборотистим атмосферним V8, що розвиває 842 к.с. при 8800 об/хв і 746 Нм при 7400 об/хв. Динамічні характеристики Lotus не розкривають, але повідомляють, що він настільки ж швидкий, як гоночні авто класу GT3.

Випустять тільки 10 Lotus Type 66. Вартість поки не розголошують, але відомо, що вона перевищує 1 мільйон фунтів стерлінгів ($1,27 млн).

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація