Bugatti обіцяє представити новий автомобіль вже цього року

Bugatti обіцяє представити новий автомобіль вже цього року

01 лютого 2024
0

Bugatti не відноситься до тих брендів, які «штампують» автомобілі пачками. З моменту переходу у власність Volkswagen Group у 1998 році лінійка марки поповнилася лише двома моделями: Veyron у 2005 році та Chiron у 2016 році.

У середині цього року компанія представить новий автомобіль, розробка якого розпочалася кілька років тому. Про це генеральний директор Bugatti-Rimac Мате Рімак написав у Instagram. Як йдеться у пості, зазирнути у майбутнє Bugatti йому «випала честь» під час Всесвітньої зустрічі партнерів у Берліні.

Як повідомила Motor1 голова відділу комунікацій Ніколь Оже, презентація новинки відбудеться «десь у середині року». Єдине, що підтверджено - автомобіль оснастять двигуном внутрішнього згоряння, але не W16. 8,0-літровий монстр із чотирма турбінами йде у відставку. Останніми такий двигун отримали родстер Mistral та трековий Bolide.

Одні вважають, що новинку укомплектують 8,3-літровим безнаддувним двигуном V16, розробленим Cosworth. Інші припускають, що це двигун меншого розміру, такий як V12 Lamborghini Revuelto або V8 VW Group. Не виключений і абсолютно новий двигун. У будь-якому разі наступний Bugatti буде гібридом, що вже підтвердили у компанії.

Як заявив раніше Мате Рімак, ми будемо «здивовані продовженням Chiron». З його слів, нова модель отримає небачені раніше функції та «сильно електрифіковану» трансмісію, засновану на «дуже привабливому двигуні внутрішнього згоряння».

Bugatti працює над дизайном автомобіля із 2021 року. Майбутній гібридний гіперкар став останнім автомобілем, створеним зараз вже колишнім директором дизайну Bugatti Ахімом Аншайдтом. Він пішов у відставку у 2023 році після майже десятиліть керівництва дизайн-проєктом Bugatti. Наразі за це відповідає Френк Хейл.

Яким він буде, лишається загадкою. Поки опубліковано один офіційний тизер, за яким складно судити про зовнішність майбутнього гіперкар. За неофіційними даними, новий Bugatti побудують на новому шасі, тоді як Chiron був сильно переробленим Veyron. Автомобіль може стати ще ексклюзивнішим, ніж Veyron та Chiron. Перший вийшов тиражем 450 одиниць, другий - 500 одиниць. Незважаючи на швидку прем'єру, постачання новинки клієнтам розпочнеться не раніше 2026 року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація