Bugatti побудувала два особливих Chiron для подружжя

Bugatti побудувала два особливих Chiron для подружжя

17 грудня 2023
0

Компанія Bugatti показала «парні» Chiron Super Sport в унікальній лівреї. Техніка фарбування називається Vagues de Lumiere і вона вимагає більше місяця роботи. Смуги наносять за заздалегідь виготовленими двовимірними шаблонами. Потім покривають шарами захисного лаку, отримуючи в результаті ефект відбитого світла. Він унікальний для кожної машини, тому що дизайнерам щоразу доводиться враховувати форму кузова та побажання клієнта.

Забарвлення Vagues de Lumiere (з фр. - хвилі світла) компанія Bugatti використовує з минулого року. Це особливе лакофарбове покриття, нанесення якого займає близько п'яти тижнів. Фарбу кладуть вручну, кілька шарів, за заздалегідь виготовленим двовимірним шаблонам. Смуги, якщо необхідно, підганяють до потрібної форми за допомогою стрічки, що коригує. На останньому етапі кузов покривають кількома шарами прозорого лаку. Виходить щось на кшталт ефекту відбитого світла, унікального кожної машини.

Гіперкари Chiron Super Sport на фотографіях якраз демонструють підсумковий результат. Обидва належать подружній парі. Джерелом натхнення для оранжево-червоної машини подружжя стало Veyron L'Or Blanc. Ну, а чоловік, як то кажуть, випробував soup de foudre (з фр. - кохання з першого погляду) і захотів переробити свій «Широн» у такому ж стилі. Автомобіль відправили з американського штату Теннессі назад до французького Мольсайму. Там його повністю розібрали, замінили частину кузовних панелей і поставили панорамний дах Sky View.

Загалом трансформація зайняла сім місяців. Тепер гіперкар хизується кузовом з видимого вуглепластика з 10-відсотковим тонуванням і смугами у відтінку French Racing Blue. Це поєднання кольорів нагадує розряд блискавки у нічному небі, тому машина отримала ім'я Coup de Foudre (другий переклад із фр. - спалах блискавки). Помаранчевий гіперкар, своєю чергою, назвали L'aura, або «Аура».

Щодо техніки змін немає. У рух Chiron Super Sport приводить квадротурбомотор W16 8.0, що розвиває 1600 кінських сил і 1600 Нм крутного моменту. Коробка передач - семиступінчастий «робот» з двома зчепленнями. До ста купе розганяється за 2,4 секунди, до 300 кілометрів на годину за 12,1 секунди. Максимальна швидкість «Суперспорту» складає 440 кілометрів на годину.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений BUGATTI Newsroom (@bugatti_newsroom)

Джерело: Мотор
Фото: Bugatti

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація