Bugatti змінює конструкцію 16-циліндрового двигуна для наступника Chiron

Bugatti змінює конструкцію 16-циліндрового двигуна для наступника Chiron

09 травня 2024
0

Новий двигун, призначений для наступника Chiron, матиме 16 циліндрів. Наступний гіперкар Molsheim з'явиться в червні з потужною силовою установкою без наддуву. З'явилися нові подробиці про шістнадцятициліндровий монстр.

Генеральний директор Bugatti-Rimac Мате Римак поділився деякими попередніми деталями під час конференції Future of the Car Summit у Лондоні. 36-річний інженер і підприємець розповів, що в V16 взагалі буде відсутній турбонаддув. Це суттєва відмінність від Chiron і Veyron. Ці автомобілі користувалися квадротурбіною.

Засновник і генеральний директор Rimac Group, яка володіє 55 відсотками Bugatti Rimac, заявив, що новий двигун V16 матиме довжину 39,3 дюйма. Це зробить його довшим за вихідний W16. Останній покине модельний ряд, коли виробництво родстера Mistral і трекового Bolide закінчиться. Уже підтверджено, що новий двигун буде гібридним.

Німецький журнал Auto Motor und Sport стверджує, що V16 має гігантський робочий об'єм 8,3 л і був розроблений спільно з Cosworth. Він розкручується до 9000 об/хв і працює з трьома електродвигунами. У сукупності потужність могла досягати 1800 кінських сил. Кажуть, що сам по собі двигун внутрішнього згоряння видає приблизно 1000 к.с.

Два електродвигуни приводять у рух передні колеса, а третій - задню вісь. Останній нібито вбудований у восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням. З урахуванням DCT, як повідомляється, , довжина двигуна/коробки передач становить 78,7 дюймів. Якщо вірити звітам, інженери Bugatti встановили батарею ємністю 24,8 кВт.год, якої вистачить на 37 миль пробігу на електротязі.

AMS підтверджує, що заміна Bugatti Chiron розганяється до сотні приблизно за дві секунди та до 200 менш ніж за п'ять. Від 0 до 300 км/год це займе менше десяти секунд, а завдання 0-400 км/год можна виконати менш ніж за 25 секунд. Максимальна швидкість буде обмежена електронікою на рівні 445 км/год.

Планується виготовити лише 250 машин. Нагадаємо, що Veyron було обмежено 450 одиницями, тоді як Chiron виготовляється у кількості 500 екземплярів. Незважаючи на те, що відкриття відбудеться наступного місяця, поставки клієнтам, очевидно, не почнуться раніше 2026 року. Ціна буде як мінімум 3,86 мільйона доларів.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація