Cadillac приєднається до Формули-1

Cadillac приєднається до Формули-1

16 листопада 2023
0

Компанія Cadillac зареєструвалася в FIA як офіційний виробник силових агрегатів Формули-1. Споживачем гібридних силових установок бренду буде нещодавно сформована команда Andretti Cadillac F1, яка вийде на старт чемпіонату із сезону 2028 року.

Як заявили в General Motors, концерн вже розробляє та тестує прототипи технології, яка використовуватиметься в силових агрегатах «формульних» болідів під маркою Cadillac. Компанія не новачок у перегонах. Cadillac розробив 5,5-літровий двигун V8. Оснащений ним гоночний Cadillac IMSA GTP переміг у чемпіонаті та на «24 годинах Ле-Ману».

Це оголошення пролунало через чотири місяці після схвалення FIA заявки Andretti f1 на участь у чемпіонаті Формули-1. Попереду комерційні переговори команди з організаторами гонки. Очікується, що Andretti f1 внесе 200 мільйонів доларів збору, який буде розподілено між існуючими десятьма командами як компенсація за призові гроші. Участь у перегонах команда Майкла Андретті може взяти вже 2026 року.

Як заявили у FIA до появи двигуна Cadillac у 2028 році, відповідно до чинних правил Andretti F1 використовуватиме силову установку від нинішнього виробника, який забезпечує найменшу кількість клієнтських команд. Це може бути Honda чи Alpine, кожна з яких наразі забезпечує одну команду. Раніше Андретті мала попередню угоду на постачання моторів з Renault, але термін її дії закінчився у жовтні.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація