Caterham анонсував електричний спорткара Project V

Caterham анонсував електричний спорткара Project V

02 жовтня 2024
0

Британська компанія Caterham анонсувала проект електричного спорткара. У його створенні візьме участь японська компанія Yamaha Motor, а поява моделі в продажі очікується в 2026 році.

Yamaha постачатиме для своїх британських колег електричні компоненти та електроніку. Представлений раніше прототип спорткара Project V оснащувався розташованим ззаду електромотором потужністю 200 кВт/272 к.с. Але за уточненими даними в серійній моделі будуть використовуватися електромотор-колеса Yamaha e-axle.

Нагадаємо, що за даними виробника 272-сильний концепт Project V міг розвивати швидкість до 230 км/год, а розгін до першої «сотні» займав 4,5 с. Живлення для електромотора забезпечувала літій-іонна батарея ємністю 55 кВт.год, а запас ходу обіцяли на рівні 400 км. Електрична архітектура дає змогу заряджати АКБ на швидкісних станціях постійного струму потужністю 150 кВт.

Також Caterham задіяв у проєкті японську інжинірингову фірму Tokyo R&D, яка будуватиме передсерійний прототип Project V. Автомобіль обіцяють показати публіці в середині майбутнього року, а поява в дилерів очікується в 2026 році.

Джерело: Авто Центр
Фото: Caterham

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація