CATL представив інноваційну батарею для електромобілів із надшвидкою зарядкою

CATL представив інноваційну батарею для електромобілів із надшвидкою зарядкою

26 квітня 2024
5

Китайська компанія CATL представила нову батарею Shenxing Plus EV, яка здатна за 10 хвилин отримати заряд, якого вистачить майже на 600 км пробігу. Розробник стверджує, що нова батарея електромобіля забезпечує запас ходу понад 1000 км.

Відомо, що батарея Shenxing Plus використовує дешевший, вдосконалений літій-залізофосфат для швидшої зарядки. У CATL заявили, що нова батарея електромобіля є першою в світі з надшвидкою зарядкою 4C. Зазначається, що навіть за екстремальних температур до -20°C новий акумулятор забезпечує надшвидку зарядку.

Щоб підвищити щільність енергії, CATL представила свій власний 3D-стільниковий матеріал. Як результат, щільність енергії Shenxing Plus становить 205 Вт.год/кг, що можна порівняти з більшістю традиційних батарей NCM.

Літій-фосфатні батареї, як правило, дешевші, але, як відомо, мають меншу щільність енергії. Нова батарея CATL повинна змінити уявлення про даний тип акумуляторів. У січні CATL заявила, що до середини 2024 року знизить вартість таких батарей за кВт.год на 50%.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Oleg_H  

Представила. Не плани, не розробки, а саме готову батарею. Китайці по електричкам попереду планети всієї...

Нехай зараз ці 1000 це китайські тисячу, але реально 600 проїде. Вже зараз таке авто можна використовувати і для подорожей. Не тільки для міста.

А що буде через 10 років?

+7-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Oleg_H, хоч на одній машині така батарея вже стоїть? Як працює? Як себе проявляє?

-10ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

No Mercy, Стоїть на: Hongqi E-HS9, Xpeng P7, Skywell ET5, Voyah Free.
Працює як віл. Виявляє себе чудово.

+3-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 2

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація