CATL збудує заводи з переробки акумуляторів в Європі та Північній Америці

CATL збудує заводи з переробки акумуляторів в Європі та Північній Америці

03 липня 2023
0

CATL планує відкрити кілька заводів з переробки акумуляторів для електромобілів у Європі та Північній Америці. Як пояснив керівник виробництва CATL Ні Цзюнь, компанія вже веде переговори з конкретним партнером для цього в Європі, хоча його ім'я поки що не розголошується.

«Ми шукаємо глобальних партнерів. У сфері переробки відходів, наприклад, ми ведемо переговори з європейським партнером», - цитують Ні Цзюня китайські ЗМІ. «Я не можу розкрити, з ким саме, але ми розглядаємо можливість створення переробних заводів, і не одного, а багатьох заводів у Європі».

CATL також шукає партнерів з переробки в Північній Америці.

На заході в Тяньцзіні директор з виробництва CATL заявив, що циркулярна економіка повинна впроваджуватися на місцевому рівні - тому переробка відходів планується не централізовано в Китаї, а на кількох континентах. Однак Ні не дав жодних вказівок на часові рамки або масштаби планів гіганта з переробки акумуляторів - або ж ця заява не була підхоплена засобами масової інформації.

Парламент ЄС лише нещодавно ухвалив нові правила, які, серед іншого, передбачають переробку всіх типів батарей, що продаються в ЄС. Німеччина та Угорщина виділяються як потенційні місця розташування заводів з переробки акумуляторів CATL в Європі. CATL вже має завод з переробки акумуляторних батарей в Арнштадті, Тюрінгія. Компанія планує побудувати другий європейський завод з переробки акумуляторів у Дебрецені, Угорщина. 

CATL вже активно займається переробкою акумуляторів у Китаї. За даними Ні Цзюня, технологія CATL може відновити понад 99% нікелю, кобальту і марганцю, що використовуються в акумуляторах, а рівень відновлення літію становить понад 90%. Однак деталі процесу, що використовується, не розкриваються у звітах.

Раніше цього року китайський виробник акумуляторів оголосив про інвестиції в будівництво великого індустріального парку для утилізації акумуляторної сировини та її подальшої переробки для нових батарей у Фошані. У березні дочірня компанія CATL Brunp також домовилася про співпрацю з Mercedes-Benz в Китаї щодо переробки акумуляторів для електромобілів.

Джерело: Electrive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація