Через 10 років на світовому авторинку залишиться не більше 10 компаній

Через 10 років на світовому авторинку залишиться не більше 10 компаній

27 квітня 2023
1

Через 5-10 років світовий автомобільний ринок консолідується, і на ньому залишиться не більше десяти глобальних гравців. Про це в інтерв'ю Financial Times розповів заступник голови правління китайського виробника електрокарів Xpeng Брайан Гу.

На думку керівника, до цього списку потраплять лише ті компанії, які будуть реалізовувати понад 3 млн автомобілів на рік. Для порівняння, світовий лідер на ринку Toyota продав у 2022 році близько 10,5 млн авто, Tesla - 1,3 млн, а Xpeng - всього 120,7 тисяч. Однак за результатами 1-го кварталу 2023 року Xpeng займає 12-е місце за обсягами постачання лише серед китайських брендів.

Браян Гу вважає, що з китайських компаній місце на світовому ринку збережуть тільки ті, хто продаватиме більше половини своїх автомобілів за межами домашнього ринку. При цьому торговельна війна між КНР та США суттєво ускладнить життя китайським виробникам, оскільки завадить їм вийти на американський ринок, а крім того, місцеві виробники електромобілів повністю залежать від американських мікрочіпів, постачання яких не передбачається через санкції. Втім, пан Гу впевнений, що якщо санкції справді почнуть впливати на компанію, то не лише Xpeng, а й «вся китайська індустрія знайде рішення».

Джерело: ТАРАНТАС НЬЮС

Обговорення новини

No Mercy  

Китайці самі визнають, що вони залежать від мікрочіпів з США. Ось в вся "технологічність" Китаю. Така ж друга економіка світу, як і Росія "друга армія світу". Сі Дзинь Пін літає на американському Боінгу. Борт номер 1. Китайська промисловість не може створити нічного подібного, навіть наближено.

+2-6ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація