Chevrolet Silverado EV вийшов у версії із запасом ходу 720 км

Chevrolet Silverado EV вийшов у версії із запасом ходу 720 км

28 червня 2023
0

Початковим планам американських автовиробників запропонувати клієнтам у США повнорозмірні електричні пікапи за ціною менше $40 000 не судилося збутися через прискорену інфляцію, але електрична версія пікапа Chevrolet Silverado все ж таки надійшла в продаж в поточному році.

Принаймні співробітникам сайту Electrek та іншим представникам преси General Motors надала можливість проїхатися на товарних екземплярах пікапа Chevrolet Silverado EV, які почнуть надходити до комерційних автопарків вже найближчим часом. Призначена для роботи машина в подібній комплектації не має вишуканого оздоблювальними матеріалами салону, але може запропонувати запас ходу на одній зарядці більше 720 км. Для електромобіля масою більше 3,8 тонни це непоганий результат, а секрет «дальнобійності» частково полягає у використанні схожого з Hummer EV тягового акумулятора ємністю понад 200 кВт.год.

У конкуруючого Ford F-150 Lightning ємність тягової батареї не перевищує 131 кВт.год в самій «дальнобійній» версії, що дозволяє Chevrolet Silverado EV претендувати на перевагу за запасом ходу до 40%. Фахівцям GM також вдалося знизити коефіцієнт аеродинамічного опору до 0,331, який дещо більший за показники Rivian R1T (0,3), але для незграбного і великого пікапа цілком гідний.

Комерційна версія Chevrolet Silverado EV передбачувано отримала асортимент розеток для під'єднання зовнішніх споживачів, які розосереджені не тільки по салону і вантажному відсіку, а й розташовуються в так званому «передньому багажнику». Поклавши в нього акумулятор, можна заряджати його в дорозі або під час стоянки. Загалом бортова система електропостачання здатна живити зовнішні споживачів сукупною потужністю до 10,2 кВт. Окрема розетка з граничною силою струму 30 А розрахована на підключення цілого будинку, але за умови обмеження потужності споживання значенням 7,2 кВт. Спеціальний кабель дозволяє заряджати від тягової батареї Chevrolet Silverado EV інші електромобілі, хоча потужність, що передається по ньому, не перевищує 6 кВт. Поповнювати власний заряд пікап здатний на станціях потужністю до 350 кВт,

Силова установка пікапа не розрахована на підкорення рекордів швидкості, хоча до 96 км/год він розганяється за п'ять «з невеликим» секунд, а до аналогічного значення з причепом масою 4 тонни добирається за 11 з невеликим секунд. Продемонстровані комерційні версії Chevrolet Silverado EV будуть пропонуватися корпоративним клієнтам у Північній Америці за $77 905, до кінця року з'явиться версія зі зменшеним до 560 км запасом ходу за ціною від $72 905, а ось варіанта з ціною в межах $55 000 напевно доведеться чекати до кінця наступного року. Зате вже наприкінці поточного року дебютує старша споживча версія Chevrolet Silverado EV RST First Edition, яка при ціні $105 000 буде під зав'язку нафарширована опціями, включно зі складною стінкою кабіни, яка дає змогу перевозити довгоміри, а також підрулюючі задні колеса.

Джерело: 3DNews

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація