Chrysler готує «розумний» електричний ліфтбек

Chrysler готує «розумний» електричний ліфтбек

14 лютого 2024
1

Stellantis представив п'ятиметровий ліфтбек Chrysler Halcyon Concept, який демонструє майбутнє автомобілів бренду та альянсу в цілому. Новинка поєднала три технології - «розумний» кокпіт, автопілот STLA AutoDrive та штучний інтелект STLA Brain. Їх наявність стане запорукою безпеки та небаченого до цього комфорту.

Chrysler Halcyon розпізнає власника за біометричними даними. Керувати автомобілем водій може лише на невеликій швидкості та під повним контролем електроніки. У режимі автопілоту педалі та рульове колесо ховаються у консолі.

У режимі, названому в прес-релізі «цифровою детоксикацією», водій та пасажири повністю відрізані від зовнішнього світу. Вікна змінюють прозорість до повного перекриття огляду, але світло не блокують.

У салоні створюється атмосфера спокою та повного занурення у себе: включається відповідна настрою музика й освітлення та активуються «розслаблюючі функції». Наприклад, масаж спини. Також електроніка управляє інформаційним дисплеєм та налаштуванням сидінь, взаємодіючи з користувачами голосом, через проєкційний екран на лобовому склі.

Chrysler Halcyon Concept побудований на новій універсальній платформі Stellantis для великих електромобілів. Новинці обіцяно «проривні» літій-сульфатні батареї, без дорогих рідкісноземельних металів. Але головна їхня перевага - низький рівень викидів вуглекислого газу в процесі виробництва.

Свій перший електромобіль на новій платформі Chrysler випустить у 2025 році. А з 2028 року бренд стане повністю електричним. Для цього йому доведеться електрифікувати свою єдину наразі серійну модель - мінівен Pacifica.

Джерело: Авто Центр
Фото: Stellantis

Обговорення новини

Alec77  

Керувати автомобілем водій може лише на невеликій швидкості .ТРЕШ

-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація